Nekretnine Zadar

31.10.2016., ponedjeljak

Godina oporavka građevinskog sektora

ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u kolovozu ove godine zabilježio je mjesečni pad od 1,2% (prema sezonski i kalendarski prilagođenim indeksima) te je istovremeno nastavljen niz pozitivnih stopa rasta građevinske aktivnosti na godišnjoj razini. Tako je prema kalendarski prilagođenim podacima, obujam građevinskih radova u istom promatranom mjesecu za 1,5% viši u odnosu na isti mjesec 2015. godine, čime je potvrđen pozitivan rast na godišnjoj razini i osmi mjesec zaredom.
Podaci pokazuju da je godišnji rast u kolovozu prvenstveno posljedica rasta građevinske aktivnosti na zgradama (gdje je zabilježena godišnja stopa rasta od 11,1%).
Ujedno je to i deseti mjesec zaredom (prema kalendarski prilagođenim podacima) otkako se bilježe pozitivne stope godišnjeg rasta građevinske aktivnosti na zgradama
dok je istovremeno zamjetan kontinuiran godišnji pad građevinske aktivnosti na ostalim građevinama nekretnine

Oznake: nekretnine


- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2016., četvrtak

Marić: Nitko ne treba strahovati od poreza na nekretnine

ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a u kojem je iznio neke detalje o poreznoj reformi koji priprema nova vlada, ali i drugim izazovima koji ga čekaju.
- U ovom trenutku 915 tisuća hrvatskih građana, obveznika poreza na dohodak, od 2,750 milijuna, nije u poreznim škarama.
- Izmjenama će još oko 350 tisuća ljudi ući u tu skupinu, kazao ministar Marić za Dnevnik HRT-a.
Kako bi opovrgnuo razne napise kako se onima s najnižim primanjima neće povećati plaće od iduće godine, ministar je naveo primjer obitelji s jednim djetetom i jednom uzdržavanom osobom. Njima 5.700 kuna neće biti oporezivo - u potpunosti ih se oslobađa plaćanje poreza. Istaknuo je kako ovim prijedlozima izmjena poreza lokalnim jedinicama ne daju povoda za povećanje komunalija, vrtića ili bilo čega drugog.
- Radi se na tome da se porez na dohodak u potpunosti prepusti lokalnim zajednicama, no taj model još moramo proučiti, istaknuo je.
- Od prvog dana smo rekli da nećemo ponoviti grešku prijašnjih promjena u sustavu porezna na dohodak. Za gubitak koji pretrpe jedinice lokalne samouprave će biti kompenzirane,
poručio je Marić.
Ministar financija je rekao i da nikad nije bila ideja da se PDV smanji u prvoj godini nego da se s tim ode od 1. siječnja 2018. godine.
Marić također tvrdi da građani ne trebaju strahovati od uvođenja poreza na nekretnine. Kaže da nije riječ ni o čemu revolucionarnom, već o modifikaciji postojećeg sustava komunalne naknade.
- Sada imamo tri kriterija koji se uključuju u kalkulaciju odnosno izradu komunalne naknade - uz kvadraturu, zoniranje, ako postoji u jedinici lokalne samouprave, i namjenu, ovisno radi li se o stambenoj ili poslovnoj nekretnini, uvodimo godinu izgradnje i stanje nekretnine bez dodatnih troškova procjene. Za većinu građana će biti isto kao do sada i neće biti velikih promjena kod izdvajanja. Kvalitetnije i novije nekretnine će plaćati nešto više, starije nešto manje, ali će ukupno biti isto, kazao je Marić.
Ministar financija je također naglasio da može jamčiti da će državna blagajna prebroditi financijski iznimno tešku 2017. u kojoj nas čeka vraćanje 27 milijardi kuna kredita plus sedam milijardi kuna za ceste
ako ne bude većih nestabilnosti na financijskom tržištu iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2016., ponedjeljak

Tolušić: Do kraja tjedna novi pravilnik o upisu zemljišta u ARKOD

Tolušić je pozvao sve vlasnike privatnih poljoprivrednih zemljišta, ako imaju bilo kakve sumnje u korištenje njihovog poljoprivrednog zemljišta odnosno o tome da netko drugi uzima poticaje u njihovo ime, da se jave u Agenciju za plaćanje ili u sabirnu službu ili Hrvatsku poljoprivrednu agenciju.
"Preispitujemo, odnosno mijenjamo sve akte, prije svega taj sporni pravilnik", izjavio je ministar poljoprivrede.
Kako je rekao, stručne službe odrađuju svoj posao, izmjene trebaju proći proceduru u uredu za zakonodavstvo te vjeruje da bi do petka novi pravilnik trebao biti na snazi odnosno "čim se stvore preduvjeti da se taj pravilnik može donijeti".
"Pročešljat ćemo kompletne upise koji su provedeni temeljem ovih izjava, radi se o otprilike 32 tisuće hektara. Agencija za plaćanje provodi upravo sad kontrolu, ona će danas, sutra biti provedena u potpunosti. Sve nepravilnosti koje primijetimo, kontaktirat ćemo privatne vlasnike poljoprivrednih zemljišta pa ako se neka nepravilnost pokaže kao nezakonitost, onda će svoj dio posla odrađivati DORH ili nadležna policijska uprava. I sami poljoprivrednici trebaju prijaviti nadležnim službama", rekao je. Nepravilnosti koje se uoče bit će ispravljene, ti korisnici će biti ispisani iz ARKOD-a, dodao je.
Poručio je kako se "mešetarenje poljoprivrednim zemljištem i, ne daj Bože, poticajima, definitivno neće dopustiti". Napomenuo je i da do sada nitko nije oštećen jer niti jedna lipa poticaja nije isplaćena,
a prva rata će se isplaćivati avansno vjerojatno krajem studenog nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2016., četvrtak

Umag dobiva novi hotel sa "pametnim sobama" vrijedan 10 milijuna eura

Riječ je o ulaganju od 10 milijuna eura, kojom će Istraturist u svom portfelju dobiti novouređeni hotel s 236 soba sa zajedničkim prostorima, restoranima, recepcijom, bazenom i sunčalištem.
Očekuju da će radovi završiti u roku kao bi hotel bio u funkciji početkom svibnja nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2016., utorak

Spar Hrvatska u iduće dvije godine ulaže 100 milijuna eura

ZAGREB - Spar Hrvatska u iduće dvije godine planira investirati više od 50 milijuna eura godišnje. Mijenja se i koncepcija, okreću se kupnji zemljišta i izgradnji vlastitih objekata.
Spar je naime, kroz prvih deset godina poslovanja u Hrvatskoj uglavnom ulazio u zakup prostora nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2016., četvrtak

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

Gradski vrt Mandlova dobio je svoju sportsku zonu u kojoj će osim sadnje i uređenja svojih vrtova, vlasnici vrtnih parcela moći uživati i u raznom sportskom sadržaju. Na jučerašnjem svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradske uprave za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk koji su donirali sportsku zonu te golove za odbojku i mali nogomet vlasnicima parcela Gradskog vrta Mandlova, a gradonačelnik je simbolično ispucao i loptu prema novo postavljenom golu. Pravi sportski duh nastavio se i najavom rekreativnog igranja odbojke Odbojkaškog Kluba Maksimir i vlasnika vrtnih parcela Gradskog vrta Mandlova, ističe se u priopćenju.
Uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb prisutni su bili i brojni partneri projekta Ožujsko pivo, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram,
Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi koji su svojim donacijama i bogatim programom uveličali ovo svečano otvorenje.
Projekt Urbani vrtovi pokrenuli su po uzoru na društvene vrtove u svjetskim metroploma Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj 2013. godine. Svake im se godine pridružuju novi gradski vrtovi širom Hrvatske. Ovo je već četvrta sezona urbanih vrtova koja je započela otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru, nakon čega je uslijedilo otvaranje drugog velikogoričkog vrta te donacija sportske zone vrtu u zagrebačkom Stenjevcu u lipnju. Ovaj projekt omogućuje ljudima koji žive u stanovima da dobiju svoj komadić zemlje na kojem mogu sami uzgajati hranu,
ponovno doći u dodir s prirodom, kretati se i družiti sa susjedima novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2016., utorak

Kako su sporne terase dobile dozvolu: To je bila "Top Secret" akcija

Ona je na društvenoj mreži objavila opsežan status u kojem objašnjava kako je uopće izdana dozvola za terasu.
Paladino je istaknula kako je zanimljivo da je u tjednu predaje zahtjeva i izdavanja odobrenja baš bila na godišnjem stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2016., petak

Epilog afere Kamensko: Na bubnju dvorac Golubovec i zemljište u suvlasništvu Ninoslava Pavića

ZAGREB - Stečajni upravitelj Vilinskih poljana, tvrtke Davora Vlajčevića i bivšeg većinskog vlasnika EPH Ninoslava Pavića povezane s aferom Kamensko, podnio je izvješće o tijeku dvogodišnjeg stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem stoji da ta tvrtka na žiro računu nema ni kune te da nema nikakvih naznaka da će biti ostvareni ikakvi prihodi osim prodaje dvorca Golubovec u Donjoj Stubici i zemljišta procijenjenog na 13,3 milijuna kuna. U izvješću se navodi i kako je za dio nekretnina na kojima je obustavljena ovrha predan prijedlog za prodaju u stečajnom postupku te je u siječnju ove godine doneseno rješenje o prodaji polovice dvorca Golubovec i okolnog zemljišta kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika.
Nakon ispitnog ročišta održanog još prije dvije godine, zaprimljene su naknadne prijave tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda koje su bile ispitane na posegnom ispitnom ročištu.
Ukupan iznos priznatih tražbina prvog višeg isplatnog reda je nešto više 229.000 kuna, ali vjerovnici drugog višeg isplatnog reda potražuju čak 42.7 milijuna kuna. U izvješću stoji i da je,
sukladno odluci skupštine vjerovnika, dosad bila oglašavana prodaja udjela društava Hana Voćnjak i Kamensko d.d. prikupljanjem pisanih ponuda bez određivanja početne cijene,
međutim, nije bilo iskazanih interesa cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina


- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2016., utorak

Što otkriva najnovije istraživanje o cijenama nekretnina u Hrvatskoj

Najveći udio pretraživanja odnosi se na stanove u Zagrebu, a slijede ga Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula, Crikvenica i Varaždin.
Prema novom istraživanju Njuškala, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju neznatni rast od 0,3 posto prema istom
mjesecu prošle godine.
Ono što obilježava rujan je zaustavljanje trenda pada cijena kvadrata kuće na godišnjoj i na mjesečnoj razini, na što su najviše utjecaja imale cijene u županijama na moru, u priobalju te u Varažninskoj županiji.
U rujnu najveći je interes za stanove u prodaji, koji bilježe 5,3 milijuna detaljnih prikaza oglasa
potencijalnih kupaca iz Hrvatske i inozemstva iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi