Dečko koji obečava

ponedjeljak, 27.07.2009.

The Big Scene (2005)

(r: Jin Jang; originalni naslov: Baksu-chiltae deonara)

Image Hosted by ImageShack.us
Foot fetish početni kadar.

Stvarno ne znam kakve to posebne kamere, filtere ili lampe koriste južnokorejanci, ali i dalje me iznenađuju predivnom fotografijom, kakvu ne mogu proizvesti ni ameri s 10 puta većim budžetom! Osim predivne fotografije The Big Scene ima i par odličnih a neobičnih kadrova, kao naprimjer sam prvi kadar koji prikazuje stopala žrtve, a potom i onaj u kojem se kamera polako podiže uvis, pa prvo vidimo cijelu sobu, mjesto zločina, policiju, forenzičare, zatim sve višlje dok ne vidimo presjek cijelog kata hotela, te vidimo dok je u jednoj od soba strka i gužva, u drugima gosti hotela žive svoje životne rutine...

Image Hosted by ImageShack.us
O tome ti pričam!

Uglavnom dakle, vizalno i s tehničke strane film izgleda odlično, soundtrack je također dobar, no problem je ono glavno - radnja filma. Uh, šta je sve tu natrpano! Tipična policajska istraga: ispitivanje preočitog sumljivca, otkrivanje nekih vjerovatnijih, novi dokazi... no sve to snima televizija kao nekakav bizarni reality show! Zatim vidovnjakinje, obračanje mrtvih, duhovi... A tu su i nezaobilazni preobrati na kraju, ni sam ne znam koliko ih je bilo: 3, 4?! Još jedan problem je humor, iako su neke fore uspjele i stvarno su smiješne, ipak je humor previše forsiran i smeta radnji filma.

Image Hosted by ImageShack.us
ŠTA JE?!

Ipak uz sve gore navedeno The Big Scene je više nego gledljiv film, redatelj je pokušao kroz satiru kritizirati modernu opsjednutost nasiljem i zločincima, no kako rekoh nije u potpunosti uspio, film nije remek djelo, no nije ni loš, ali bio bi bolji s ekstremnim editiranjem i rezanjem nekih pola sata filma.

Image Hosted by ImageShack.us
Pica u šumi...

Ocjena: 5,5/10



- 11:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker