Dečko koji obečava

srijeda, 25.02.2009.

Mad Dectective (2007)

(r: Johnny To i Ka-Fai Wai; originalni naslov: Sun taam)

Photobucket
Jesam li ja popio lijek danas?!

Kakva filmčina!
Johnny To je uvijek garancija dobre zabave i filma za pamčenje, no moram priznati da nisam ostao oduševljen s Exiled (2006), ne kažem da i to nije odličan film no nije mi remek djelo i malo mi je previše arty dijelova u akcijskim scenama, no zato je Mad Dectective taman po mom ukusu. Johnny To i Ka-Fai Wai rasturaju izmjenjujući se u redateljskom stolcu, fotografija i režija su očaravajući, melankolija kao da se cijedi sa ekrana, no svako malo presjeku s malo odličnog humora, ili kojom odličnom krvavom scenom, apsolutno savršenstvo. Film koji se gleda očima širom otvorenima!

Photobucket
Legendarna scena zapišavanja u wcu!

Što se tiće priče, pratimo, dakle, ludog detektiva (fenomenalni Lau Ching Wan) koji slučajeve riješava pomoću svoje sposobnosti da vidi "prave" ljudske osobnosti, a da bi otkrio ubojicu stavlja se u poziciju žrtve, doslovno, pa čak i kad je žrtva strpana u kovčeg i bacana stepenicama, no kad šefu koji ide u mirovinu pokloni komad vlastitog uha, jer ga poštuje, to očito bude previše za nadređene, pa dobiva otkaz, no ubrzo nakon toga jedan detektiv ipak mora tražiti njegovu pomoć... i tada kreće ludilo! U svim smislovima te riječi!

Photobucket
Fenomenalan prikaz podvojenih ličnosti


Ocjena: 10/10 (iako bi mu možda mogao naći nekakvu sitnu zamjerku, neću se ni truditi, jer sam stvarno uživao u svakoj sekundi filma!)



- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker