Dečko koji obečava

nedjelja, 01.07.2007.

Basket Case (1982)

(r: Frank Henenlotter)

Braco
Bracika.

Konačno sam pogledao ovaj legendarni horror

Basket Case je zabavna priča o "sijamskim" blizancima, bratskoj ljubavi, lošoj liječničkoj praksi, pravednoj osveti, a ono što je čini zabavnom su ti sitni detalji... Jedan brat je normalan, barem fizički, a drugi je nešto između... ma ustvari pogledajte sliku! Njih dvojica dolaze u New York tražeći doktore koji su ih operirali i osvećuju se. A usput pokušavaju nešto i povaliti. Na kraju to uspjeva jedino deformiranom bratu - scena koju sigurno nećete zaboraviti je vrući peting odreska teletine s licem i rukama i leša udavljene djevojke. Da, film je s pravom na IMDb evidentiran kao horror komedija.

Braća
Sijamski blizanci

Ipak nije sve tako bajno, početak filma, odnosno sve do trenutka kada prvi puta vidimo "šta je u košari" je poprilično nezanimljiv, a i previše je vrištanja koje stvarno iritira. Svaka jebena ženska vrišti sve dok je bratac ne dokrajči, čak i ona kojoj otkine pola jezika! A što je najgore i mali braco par puta iz čista mira iskoči iz košare i počne arlaukati. Uh, još mi odzvanja u ušima. Sve drugo je ok. Glumci su valjda tipovi koje je redatelj našao u javnoj kuhinji, a glavni lik ima jednu od najsmješnijih frizura još od Eraserheada! Jebeni zakon! Dakle, ekipa je za pet. Režiser zna stvoriti atmosferu i s malo para napraviti puno pa tu nemam prigovora. Dakle isto petica.

Kosa
Ovoj kosa nestane u kadar...

Sisa
... ipak ima dobru desnu sisu

E još nešto još moram istaknuti, ovo je jedini američki horror film koji sam gledao dosad u kojem nema apsolutno NIJEDNE zgodne ženske (samo jedna dobra desna sisa!), ove da me izvinete, izgledaju kao obrijani muškarci s perikom. Mislim pogledajte samo medicinske sestre blizanke!

Debelokožci

Ovo definitivno ostavlja trag i sumljam da ću ikada više fantazirati o ženskom medicinskom osoblju. Ikad!

Ocjena: 7/10 (svakako iznadprosječno iskustvo)



- 23:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker