Dečko koji obečava

subota, 23.06.2007.

Deathdream (1974)

(r: Bob Clark; originalni naslov: Death of Night)

Ovo je odlična antiratna drama zapakirana u loš horror;-)

Creten family

Priča?
Jedne večeri obitelj dobiva službenu vijest da je njihov sin poginuo u ratu. Ipak iste večeri on dolazi kući. Ali to nije onaj Andy kojeg oni poznaju i svi vole...

Bob Clark je s režijom napravio stvarno dobar posao, ali je na scenariju još trebao malo poraditi. Film ima odličnu atmosferu, koju još popravlja i odlična pozadinska glazba, koja se sastoji većinom od škripanja po violini. A sada negativno. Glumci su očajni! Jedino je glumac koji glumi Andyja odličan, on je to odradio stvarno majstorski. Svi ostali su naporni za gledanje, ali najveći problem su loše napisani dijalozi i nevjerovatno nelogične reakcije likova. Prava je šteta što Clark nije dao nekome scenarij da ga malo "pogleda" i malo pozornije birao glumce. Ipak to nekako i ne smeta toliko, kako već rekoh film ima odličnu atmosferu i "ono nešto" te vas uvuče u sebe pa ne razmišljate toliko o debilnim glumcima. A i maske su dobre, kao i krvave scene. Ili bolje rečeno: scena? Dvije najdraže scene su mi - urnebesna scena davljenja psića pred klincima iz susjedstva i ona faca malog u naočalama te nenadjebiva i najbolja scena u filmu - kada otac uz prijetnju pištoljem "natjera" Andyja da se okrene. E da, i završnica je odlična. Jedna od najboljih.

policija trenira strogoću
Da, i ovaj koji sjedi poput čimpanze kraj prozora je policajac. Samo se malo igra s venecijanerima dok se uzima iskaz svjedoka.

Uglavnom film ima dosta toga za ponuditi i sigurno neće razočarati ako ga pustite da vas ponese.

Ocjena: 8/10 (dvoumio sam se između 7 i 8, ali kako sam dobre volje...:-)



- 22:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker