Dečko koji obečava

četvrtak, 31.05.2007.

Naputak za majstore početnike

1. Uvijek kritizirajte posao napravljen od majstora prije vas (osim ako ga sami niste radili), tako ako nešto i ne napravite dobro možete se izvlačiti na "lošu podlogu" i sl.

2. Uspješan majstor mora biti vesel, te se mora truditi da zabavi osobu kod koje vrši radove. Poželjno je da ima spreman nekakav program zabave, ali ako nije tako vičan, poslužit će i koji vic o Muji i Hasi, po mogučnosti vezan uz njegov posao.

3. Na svaki prijedlog vlasnika, poslodavca u obliku "Da li bi se moglo___", majstor mora odgovoriti potvrdno, mada i ne mora znati o čemu točno poslodavac govori.
Dakle, majstor odgovara: "Naravno da bi mogli, ali ja vam to ne bi preporučio. Bilo bi bolje (i tu ubaci onaj način ili materijal s kojim bolje zna raditi)

4. Pred vlasnikom majstor mora biti brz i okretan, ali i dalje veseo i zabavan, te stalno govoriti, nešto u stilu: "Morao sam vam ubaciti i___" ili "Ipak ćemo prvo morati____" itd. u svrhu povećanja naplate posla. Vlasnik će misliti da mu majstor čini uslugu, ne želi ga preveslati, odgovoran je, pa radi i ono za što nije ni plaćen, pa mu neće biti krivo platiti malo više.


- 23:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker