Dečko koji obečava

srijeda, 07.03.2007.

Brain Damage (1988)

(r: Frank Henenlotter)

Davno prije Trainspotinga i Rekvijema za snove snimljen je ovaj antidrugs film.
O kako dobar trash!:-)

Mozgovi na hrpi

Pazite sad!
Film počinje scenom kako neki stari dolazi u stan i žali se ženi da nije mogao naći bolje komade, ona kaže e, trebali smo i dalje kupovati od onog francuskog mesara, a stari kaže, ah, da on barem nije postavljao tolika pitanja i zbijao glupe šale. Zatim stara razmota papir i ipak biva oduševljena izgledom svježih (svinjskih?) mozgova! Odmah stavi jedan na tanjur ukrasi ga listom peršina i odnese u kupaonu, a onda iznenađeno i užasnuto vrisne, tanjur s mozgom pada i razbija se na pločicama, dolazi i stari. Kada je prazna! Nestao je kaže stara. Stari je u šoku. Odmah kreću u potragu...

Ma ludnica, jedna od najluđih priča koje sam vidio u posljednje vrijeme. Šteta što je film nekako loše snimljen, kažem "nekako" jer ne mogu točno reči što mi smeta, ali svakako filmu fali tempa. Glumci su odlični, pogotovu glavni glumac. Elmer je mogao i bolje izgledati, ali jebiga onda to ne bi bio trash, jeli?:-)

Što očekivati osim lude (i bolesne) priče? Par dobrih gore scena, od toga svakako je najpamtljivija scena smrtonosnog pušenja.

kvazifelacijo

Ocjena: 8/10




- 22:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker