Dečko koji obečava

četvrtak, 15.02.2007.

Seksualni odgoj 1: Prirodni uvjeti i mehanizam oplodnje kod čovjeka, prvi dio

Predgovor
Čini mi se da dosta ljudi ovaj blog ne smatra ozbiljnim, neki čak povlače usporedbe sa pornjavom pa sam se zato odlučio na seriju obrazovnih i edukativnih postova. Počinjemo, naravno sa seksualnim odgojem. Obrazujte se ljudi! I žene.

Hihihi
Penetracija crno u bijelo.

(Opis koji slijedi uzet je iz pučkog izdanja Folerove knjige "Spolno pitanje" (Reinhardt, Munchen 1922) i s malim skraćenjima, doslovno reproduciran.)

"...Kod žena izbija mokraćna cijev zasebno napolje. Ona je mnogo kraća nego kod muškarca, ali šira. Na njenom vanjskom kraju nalazi se malo šupljikavo tijelo, tvz. dražica (clitoris), koja po postanku i razvoju, odgovara muškom penisu, naročito glaviću. ...Otvor ženske mokraćne cijevi nalazi se naprijed, ispod tvz. preponjače (os pubis), na istom mjestu gdje i korjen muškog uda. Od tog mjesta prostiru se unatrag s obje strane središnje linije po dva izdužena nabora (stidnice), prevučena kožom i naduvena; to su tvz. vanjske ili velike stidne usne, a ispod unutrašnje, nježnom sluzokožom prevučene male stidne usne. Između obje unutrašnje usmine nalazi se ženski spolni otvor, koji zajedno s njima nazivamo vulvom. On je odvojen od otvora mokraćne cijevi i vodi u jednu unutrašnju cijev, u tvz. rodnicu ili vaginu. Rodnica je otprilike 10-12 cm dugačka i završava slijepo na gornjoj strani oko vaginalnog dijela maternice, koju u nju zadire. Kod djevica, koje još nisu imale snošaja, ulaz u vaginu je više ili manje zatvoren nježnom poprečnom kožicom, tvz. djevičnjakom ili himenom, koji prema vanjskoj strani ima samo mali uski otvor. Pri prvom snošaju se djevičnjak, većinom uz bolove i lako krvarenje, raskine. Osim toga stijenke još prilično uske djevojačke rodnice imaju poprečne nabore, koji je čine malo hrapavom. Ostaci djevičnjaka, raskinutog kod prvog snošaja (defloracije), tvore tada na ulazu u rodnicu resice u obliku mirte..."



Izvor: Sofija Lazarsfeld "Kako žena doživljava muškarca", Wien 1931., prijevod Antun Plemenčić, izdanje: "EPOHA", Zagreb 1962.

Pojašnjenje: da ne bi bilo zabune, u knjizi Sofije Lazarsfeld "Kako žena doživljava muškarca" je citiran gore navedeni opis iz pučkog izdanja Folerove knjige "Spolno pitanje". Ja sam znači citirani citat prepisao iz navedenog izdanja.



[Nastavak slijedi.]


- 21:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker