Dečko koji obečava

petak, 09.02.2007.

Guinea Pig 5 - Android of Notre Dame (1988)

(r: Kazuhito Kuramoto; originalni naslov: Za ginipiggu 5: Notorudamu no andoroido)

PE-KA-BOOO!

Konačno je i famozni Guinea Pig serijal došao na red. Nije mi se dalo gledati prvi dio pa sam se evo bacio na peti. Možda me najviše privukao podnaslov: Android of Notre Dame. Koji naravno nema veze sa samim filmom (možda bi ovo filmom trebao staviti pod navodnike?). Dobro ajd na početku i na kraju se pojavljuje neki izborani tip u bijelom a iza se čuju crkvena zvona. Možda one žice na njegovoj glavi idu do control boarda za upravljanje zvonima? No pustimo sada naslov.

Priča
Eh, pazite sad! Patuljak (da, patuljak!) znanstvenik radi na DNA kodu koji bi spasio život njegovoj relativno zgodnoj sestri, koja nije patuljak i koja umire. Jedan drugi znanstvenik ga nazove i ucjenjuje ga, naime patuljak ima pravi ilegalni labaratorij u svom podrumu! Ovaj drugi znanstvenik mu nudi svježi (ženski) leš za poprilično veliku svotu novca. Patuljak pristaje. I uskoro dobije (u kutiji!!:-) spakovan leš pet dana mrtve (relativno zgodne) japanke - naravno da "leš" ne izgleda kao leš nego kao glumica koja zadržava dah. Patuljak potom na njoj (lešu) radi razne testove (par dobrih gore scena) ali ne uspjeva u svom naumu (koji god to bio!). Dalje neću otkrivati ali nastavlja se u tom stilu. Ima jedna scena s odsječenom glavom koja kao da je pokradena iz Re-animatora, ali izgleda dobro. A kraj je očajno ("filozofski") loš!

Zaključak
Nisam baš oduševljen ovim dijelom, vjerovatno ću ovih dana pogledati prvi dio da vidim zašto je ovaj serijal uopće i digao toliko prašine. Android of Notre Dame ima par stvarno dobro napravljenih gore scena, ali to je ujedno i jedino što valja u ovom jadnom (i srećom) vrlo kratkom filmu. Priča je nelogična i glupa, glumci su ajd recimo podnošljivi ali ukupni dojam filma je - amaterizam.

Preporuka?
Pa film definitivno nije za svakoga, pogledajte ga samo ako želite vidjeti "alternativnu" priču o čudovištu doktora Frankensteina s dosta dobrim krvavim scenama.

Ocjena: 5/10 (unatoč svemu napisanom film je ipak bolji od večine i nije predug - traje oko 55 minuta! i nije pretenciozan - osim kraja, tako da me i nije previše naživcirao, što je svakako plus, tako da je ocjena, eto ta koja je.)




- 22:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker