Image hosting by Photobucket

ponedjeljak, 01.05.2006.

Trideset je premalo

Photobucket - Video and Image Hosting
Jučer je bila obljetnica pokušaja proboja logoraša iz Jasenovca 1945. Cijeli jebeni dan se na televiziji moglo vidjeti našeg preplanulog predsjednika kako se ispričava za zločine naših djedova.
Još jedna izvrsna prilika da se ocrni zemlja koja njemu i njegovoj pomalo pripustoj ženici omogućava krstarenja po svijetu, skakanje s jednog domjenka na drugi i neproduktivno ćaskanje s ostalim svjetskim lapežima. Makar se ocrnjivalo preko nekog sasvim drugog vremena i nekih drugih ljudi, to je nebitno, ne treba propustiti priliku pokazati svijetu kako se kajemo. Kad ne bismo bili krivi, ne bi bilo dobro
Izredalo se tamo još svakakvih faca, od dežurnih poltrona preko političara za sva vremena i političke sustave do bivših logoraša.
Ovi posljednji su najfascinantniji. Oni su živahno i pomalo ljutito raspravljali o teškim vremenima i stravičnim zločinima.
Na prvi pogled su čak i simpatični, jedino što je zbunjujuće, je njihova živahnost i dugovječnost nakon svih strahota što su proživjeli.
Zanimljivo je da se je ta sva lakrdija događala kraj fantomskog spomenika za koji su 1995. sve svjetske agencije koje imalo drže do sebe javile kako su ga hrvatske snage u akciji «Bljesak» digle u zrak. Ali jebi ga sad je nekom čudnom magijom opet tu, nema veze.

Danas, je pak obljetnica tog istog «Bljeska». I ja baš pomislih kako će naš vođa prespavati negdje u N.Gradiški i barem formalno odati počast tridesetorici pripadnika MUP-a i HV, koji su poginuli u akciji u kojoj je za nešto više od 24 sata oslobođena cijela Zapadna Slavonija, preko 500 kvadratnih kilometara. I tako odraditi dvije muhe.
Ali zajeb, bradonja je jutros osvanuo u Maksimiru s karanfilom. Očigledno je trideset ljudi za njega premalo, a da kuka za onih četiristotinjak četnika što su tamo legli za otadžbinu ipak ne bi bilo u redu, toliko ni on nije glup.
I što je najvažnije za «Bljesak» nije podignuta ni jedna optužnica, pa se nema kome i za što ispričati.
Zahvaliti živim sudionicima bi škodilo njegovom imidžu, to su sad sve ionako foliranti koji se javno spaljuju, raznose u zrak, propucavaju si glavu i rade masovna ubojstva, samo kako bi odglumili ludilo i dobili mirovinu. A nije im nikurac. Za razliku od onih jadnih preživjelih logoraša iz Jasenovca.
Pa pogledajte samo kakvi su to manijaci onda bili, zamislite kakvi su tek sad.

Photobucket - Video and Image Hosting

Te je vladar mudrog pogleda odlučio danas obnoviti svoju navadu suosjećanja s jadnicima koji u Maksimir nisu došli ništa slaviti, već pojesti nešto toplo nakon tko zna koliko dana. On se je u svojoj maniri nevino, pomalo glupavo smješkao i dobacivao šale i pošalice, a oni su gledali tko je ovaj debeli koji je dobio grah preko reda.

A «Bljesak»?
On je spomenut u vijestima, nagodinu će ga spomenuti u TV-Kalendaru.
Vlada se kao u magli sjeća nekog okršaja, pa je prigodno poslala Šeksa koji ionako sve vidi kao kroz maglu da odnese neko cvijeće u Okučane. Tu je još bila i Jadra, no ona se je ionako specijalizirala za takve poslove. Njoj je jadnoj toliko žao i teško kad vidi svu tu nepravdu da se jadna sva zablokira i ne vidi od tuge.
I da niste slučajno pomislili kako ona ništa ne poduzima za ljude nad kojima kuka iako pripadaju pod njezino ministarstvo. Ona ih razumije i suosjeća, ali toliko je u kurcu da jednostavno ne može sirota.

Gdje su ostali?
Pa prvi maj je jebote , na pikniku a gdje bi bili.


Voli vas vaš nečastivi !!!

- 21:38 - Slobodno me popljujte (6) - Tiskaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.