Nanny000

18.09.2007., utorak



...Pisem ono sto vec svi znamo, ali trebamo uloziti dodatni napor na podsjecanje onoga sto znamo, a ovim kao prvo pomazem sebi da se svega i sama prisjetim!

...Sami kontroliramo sudbinu vlastitim izborima. Sjetimo se da smo na kraju ipak mi odgovorni za nase zivote i nikoga ne mozemo kriviti za nase probleme. Ako nismo zadovoljani svojim svijetom, vrijeme je da ponovno izabiremo i pronadjemo mir i radost ovdje i sada. Moj svijet je ono sto sam od njega ucinila i jedino ja imam moc da ga promijenim.
(Koliko smo puta ovo culi, ili rekli! nemojmo dozvoliti da ovo bude jos jedna njuejdjerska floskula).
Mi nismo zrtve. Mi smo sustvoritelji naseg svijeta i mozemo uciniti bolji svijet za sve nas. Mozemo mijenjati svijet mijenjanjem nas samih.
(Toliko smo to puta culi da nam vise ne zaokuplja paznju, opet ponavljam, svjesna namjera i fokus i sve se mijenja) .
Sto mozemo uciniti...promijeniti svoja vjerovanja?
Pokusajmo uvijek gledati ono najbolje u nekoj situaciji, shvacajuci da je sve u svrsi rasta i iscjeljenja. Ne padajmo u okrivljavanje. Prisjetimo se da smo sami odgovorni za vlastite zivote i svijet. Ako nam se ne svidja ono sto vidimo, upitajmo se kako smo sami ucestvovali u tom stvaranju i promijeni... samo nazalost u zivotu od drugih ocekujemo ono sto bi trebali ocekivati od sebe samih... . Obratimo paznju na ono na cemu mozemo biti zahvalani, umjesto na ono sto nemamo. Nasu situaciju u ovom svijetu nije preko noci stvorio niti jedan svjetski vodja niti religija. Stvorena je kolektivnom svijescu mase, koje smo mi dio. Pokusajmo smanjiti doprinos u kolektivnom strahu, ljutnji, pohlepi ili mrznji. Ono sto mi mozemo uciniti je da promijenimo tijek svoje misli. Znamo da stvaramo nas svijet nasim mislima i nasim vjerovanjima. Nije lako mijenjati vjerovanja, ali je to upravo ono sto trebamo uciniti. Nasa vjerovanja su gorivo za nase misli. Nase misli su rezultat nase proslosti. Upoznati i priznati si izvor osobne nesigurnosti ili strahova moze nam pomoci da krenemo dalje.

Treba razumjeti da svi imamo potrebu osjecati se voljenima i sigurnim i mnoga negativna nesvjesna ponasanja rezultat su gubitka osjecaja sigurnosti. Sigurnost proizlazi iz PODRSKE i LJUBAVI.
Ako pruzimo ljubav i podrsku drugima i to cemo dobiti zauzvrat.
Ako promijenimo svoja vjerovanja, mijenjamo svoj zivot, a time utjecemo na svijet.
Ako vjerujemo u moc vlastitog uma doista mozemo ostvariti svoje ciljeve.

Zapravo trebamo vjerovati u sebe, i biti svjesni da cemo se stalno boriti da ostanemo u tom stanju duha (uma), jer svi smo povezani kroz kolektivno nesvjesno. Svi trenuci kada se svjesno ne predajemo negativnosti, stvorit ce promjenu u sebi. Uvidjet cemo da se nas svijet mijenja i pocet cemo se osjecati sigurnije, a ne uplaseno. Pronadjimo vrijeme za meditaciju i za slusanje viseg unutarnjeg vodstva, jer to je nas istinski izvor sigurnosti.
U slucaju problema s meditacijom, ponavljanje mantre ili afirmacije pomaze zaposljavanju uma, sve postaje usmjereno na iscjeljujuce misli. Mozemo slusati glazbu da bi se opustili i usredotocili na vlastitu energiju.

Svi znamo "istinu" da je sve privid.
Bilo bi dobro da izaberemo ljubav, suosjecanje i prihvacanje, kao prvo prema samom sebi, i sigurno ce se to odraziti i na svijet...

- 19:40 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ovi ljudi su me potaknuli na pisanje blogova...od srca im hvala...

...list papira ...

******