Vijesti

četvrtak, 08.03.2012.

Slovenci poludjeli zbog hrvatske zastave!

Hrvatski biatlonac Jakov Fak, koji nastupa za Sloveniju, na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Ruhpoldingu osvojio je zlatnu medalju u utrci na 20 kilometara. Tijekom utrke njemačka televizija ZDF uz njega je imala hrvatsku zastavu, što je jako razljutilo Slovence.

Iako je Fak do zlata došao u dresu slovenske reprezentacije, Nijemci su uz novog svjetskog prvaka stavili hrvatsku zastavu, što je odmah izazvalo reakcije kod naših susjeda.

"Nijemci su inače odlični poznavatelji biatlona, ali očito još nisu shvatili da je Fak promijenio državljanstvo, jer su u utrci uz njegovo ime koristili hrvatsku zastavu. Kako je u Njemačkoj to jedan od najpopularnijih sportova, takve greške im se ne bi smjele događati", piše slovenski portal Siol.

Jakov Fak nakon što je osvojio zlato na SP-u rekao je za slovenske medije kako ne žali što je pod njihovom zastavom, ali...

"I te kako znam koja mi je zemlja domovina – to je Hrvatska. Ali nisam požalio, a i neću, zbog odluke da nastupam za Sloveniju. To je za mene bio najbolji izbor", rekao je biatlonac, koji je Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine donio broncu.

Sportski.hr

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #