Vijesti

srijeda, 07.03.2012.

Prometni redari staju na kraj parkiranju na travnjacima

U proteklih tjedan dana nova služba prometnog redarstva, koju čine tri posebno obučena komunalna redara, upozoravala je nesavjesne vozače, a od jučer su i službeno počeli rad. Drugim riječima, počeli su kažnjavati sve one koji parkiraju na zelenoj površini ili vozilom ometaju promet.
Zanimljivo, u sedam dana prometni redari ispisali su točno 107 upozorenja. “Nije nam cilj kažnjavanje, te apeliram na sve sugrađane da se pridržavaju propisa”, poručuje gradonačelnik Krešimir Bubalo. Prometni redari, pojašnjava pročelnik Milan Kamenko, imaju sve ovlasti policije kada u pitanju promet u mirovanju, pa čak i ovlast regulacije prometa odnosno poslove vezane uz pauk službu, koje za sada neće raditi. Kazne su prihod Grada.
Dolaskom ljepšeg vremena, odnosno otvaranjem građevinske sezone, počinje uređenje grada. Sklopljen je 4,8 milijuna kuna vrijedan ugovor s Unikomom na temelju kojega će ta tvrtka u sljedećim danima urediti 80 nogostupa, 8 cesta i 13 parkirališta. Istodobno, jučer je imenovano 25 članova Organizacijskog odbora za pripreme za Zlatni cvijet Europe. “Ušli smo među 12 od 2.400 gradova. Želja nam je Osijek zasja punim sjajem, prije svega radi nas, no učinit ćemo dodatne napore kako bi naš grad dobio tu prestižnu nagradu”, poručuje Bubalo. Nakon brojnih sugestija građana, Gradskom vijeću upućen je prijedlog izmjene odluke o plaćanju grobne naknade. Prijedlog je da se grobarina plaća u dvije rate, do 1. svibnja i 1. prosinca.M.Mihaljević

Glas slavonije

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #