Vijesti

srijeda, 07.03.2012.

Čačić opet slab sa živcima – sinoć vikao na HTV-u

Aktualnom potpredsjedniku Vlade, koji teško podnosi kritiku na vlastiti račun, nije se svidio način na koji je Stanković s njim u ponedjeljak navečer vodio intervju. Izljevu bijesa 'zbog načina na koji ga se tretira' svjedočilo je dvadesetak ljudi.

Gostovanje Radimira Čačića sinoć u Dnevniku Plus HTV-a kod Aleksandra Stankovića završilo je skandalom.

Aktualnom potpredsjedniku Vlade, koji teško podnosi kritiku na vlastiti račun, nije se svidio način na koji je Stanković s njim vodio intervju. Pred dvadesetak svjedoka, nakon završenog razgovora, urlao je da više neće doći na HTV niti davati intervjue za nacionalnu TV-kuću. Prijetio je i da će "silenzio stampa", osim HTV-u, uvesti i Večernjem listu.

Na HTV-u su ga, pretpostavljamo, naživcirala pitanja o njegovoj bahatosti te o zastupniku HNS-a Zlatku Koračeviću, koji si je sredio povlaštenu saborsku mirovinu iako je znao da će postati čelnik HEP-a.

Svjedocima ovog vrlo neugodnog događaja dao je na znanje da je on čovjek koji "radi za dobrobit naše djece i domovine", dodavši kako je "njihov problem" ako to ne vide. Paljbu po HTV-u opalio je neposredno nakon intervjua, čemu su, među ostalima, svjedočili i v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić te glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević.

Miočić je u telefonskom razgovoru za Danas.hr ustvrdio da to "nije baš tako bilo" te da Čačić nije prijetio da će prestati davati izjave HTV-u. Prije toga je promrmljao nam je nešto u stilu da to ne može ni potvrditi ni demantirati. Miočić je, u trenutku kad smo ga nazvali, bio na sastanku, te nam se obećao javiti kroz deset minuta da nam ispriča kako se sve odvilo, no tih deset minuta nikako da prođe.

U međuvremenu, njegove tvrdnje demantiraju brojni svjedoci Čačićeve 'predstave' koji su nas detaljno izvijestili o svemu.

Intervencija iz HNS-a nakon priloga o pismu MOL-u

Čačiću se, kako doznajemo, osim ovoga, nije svidio ni prilog Sanje Corazze i Damira Smrtića, koji su prije nekoliko dana u Dnevniku HTV-a prenijeli Nacionalove napise o tome kako je Čačić i prije nego li je imenovan za potpredsjednika Vlade, bez znanja svojih kolega, poslao pismo šefu MOL-a Zsoltu Hernádiju.

U pismu mu je poručio da on sada prati sve aktivnosti vezane za INA-u, te da ga se ima o svemu izvještavati. Corazza i Smrtić zbog toga su, doznajemo, završili na "ribanju" kod glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića, koji je, kao pravi poslušnik, novinare na red pozvao nakon telefonske intervencije iz HNS-a.

Danas.hr

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #