Vijesti

srijeda, 07.03.2012.

Obitelji stradalih na Kornatu traže S. Mesića za svjedoka

Zadar: U utorak se glavna rasprava nastavlja nakon dvomjesečne stanke zbog operacije koljena odvjetnika Prodanovića. Svjedočit će dva tehničara-letača HRZ-a

Ni nakon četiri i pol godine od kornatske tragedije i 15 mjeseci od početka suđenja Draženu Slavici, obitelji stradalih vatrogasaca ne znaju svu istinu o tome što se događalo 30. kolovoza 2007. na otoku Kornatu. Budući da sumnjaju da se od njih i javnosti taje pojedinosti o smrti njihovih najmilijih, Sudskom vijeću Županijskoga suda u Zadru predlažu ispitivanje još pedesetak svjedoka. Svakako najpoznatiji među predloženim svjedocima je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

- Mogu potvrditi da sam primio takav zahtjev i da je među predloženim imenima i Stjepan Mesić - rekao nam je predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić. A hoće li prihvatiti cjelovit zahtjev ili samo neke svjedoke, sudsko vijeće odlučit će naknadno. U utorak se glavna rasprava nastavlja nakon dvomjesečne stanke zbog operacije koljena Slavičina odvjetnika Čede Prodanovića. Pred sudom će svjedočiti dvojica tehničara-letača HRZ-a, a još trojica njihovih kolega izostanak su opravdala sudjelovanjem u mirovnoj misiji hrvatskih oružanih snaga u Afganistanu. Najavljeno je kako će biti pročitan i zapisnik s očevida kornatske tragedije, koji je počeo jutro nakon nesreće. U dosadašnjih trideset ročišta svjedočilo je 89 od više od stotinu predviđenih svjedoka.

24 sata

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #