Vijesti

srijeda, 07.03.2012.

Što mislite koliko ima godina? Veganka izgleda puno mlađe

Annette Larkins s Floride se zadnjih 50 godina hrani isključivo voćem i povrćem kojeg sama uzgaja. Svu hranu jede sirovu te tvrdi da zbog toga izgleda puno mlađe

Kada Annette Larkins (70) izađe sa svojim suprugom, s kojim je u braku 54 godine, ljudi pomisle da ona njegova kćer. Ova žena iz okruga Miami-Dade na Floridi tvrdi kako svoj mladoliki izgled duguje sirovoj i veganskoj prehrani. Sve što jede uzgaja u svom vrtu kojeg naziva 'fontana mladosti', prenosi Daily Mail.

- Moja ishrana sastoji se od voća, orašastih plodova, povrća i sjemenja. Svega što raste u mom vrtu. I naravno sve namirnice su sirove - priča Annette.

No, nije se oduvijek tako hranila. Njezin suprug Amos je '60-ih godina prošlog imao mesnicu, a negdje tada je i Annette odlučila postati vegetarijanka. Prije 27 godina otišla je i korak dalje postavši veganka. Sada sve što jede je sirovo.

Vitalna baka također radi i sokove od svog voća i povrća te skuplja kišnicu koju pije. Njezin suprug danas žali što nije krenuo njezinim stopama. Osim što izgleda znatno starije od nje, bori se s dijabetesom i visom tlakom te svakodnevno uzima prepisane lijekove. Annette s druge strane ne uzima niti aspirin.

Kako bi druge savjetovala o zdravom životu, 70-godišnja Amerikanka nedavno je izdala i knjigu.

- Vrlo sam živahna i imam puno energije. Ustajem najkasnije u pola šest ujutro - kaže Annette.

- Ona je nevjerojatna osoba. Radi sve - šije si odjeću, popravlja računala, uzgaja svoju hranu, govori tri jezika... nevjerojatno - priča njezin suprug.

24 sata

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #