Vijesti

utorak, 06.03.2012.

'Umalo su mi ubili sina zbog jakne od 300 kuna'

'Zadnje čega se moj sin sjeća je da su ga počeli udarati čime su stigli. Od siline udaraca pao je u nesvijest i probudio se tek kad su mu u pomoć priskočili konobari iz obližnjeg kafića', kaže otac maloljetnika koji je pretučen na zagrebačkom Trnju u subotu navečer.

Šesnaestogodišnji mladić u subotu je navečer napadnut u zagrebačkom naselju Trnje te je uslijed napada zadobio teške tjelesne ozljede i prevezen je u bolnicu u Dubravu. Razlog napada navodno je bila jakna!

Spotaknuo se, pa su ga okružili

Naime, skupina maloljetnika prišla je mladiću, koji je s prijateljima sjedio na klupi, te ga je zatražila da im da svoju jaknu. No, on ih je odbio. Kako bi izbjegao daljnji incident, s prijateljima se dao u bijeg. Oni su se uspjeli skloniti, no 16-godišnjaku to nije pošlo za rukom. Spotaknuo se i napadači su ga okružili.

"Zadnje čega se moj sin sjeća je da su ga počeli udarati čime su stigli. I rukama i nogama. Od siline udaraca pao je u nesvijest i probudio se tek kad su mu u pomoć priskočili konobari iz obližnjeg kafića", ispričao je za Jutarnji list mladićev otac, koji vjeruje kako je razlog napada bila jakna. No, ipak mu nije jasno kako je umalo izgubio dijete zbog jakne vrijedne 300 kuna.

Mladiću slomljena čeljust

Otac također kaže kako prijatelji njegovog sina napadače opisuju kao "društvo iz nekog kvarta". Naime, prema opisu se ne može reći da pripadaju nekoj određenoj skupini. Navodno imaju tek 15 do 17 godina i policija za njima traga.

"Teško mi je, nikad nisam mislio da ću morati vidjeti svoje dijete u tom stanju, ali vjerujem da će pravda biti zadovoljena", kaže očajni otac koji svog sina opisuje kao dobrog mladića. U međuvremenu, mladić je operiran. Pri napadu mu je slomljena čeljust, pa su mu ugrađene dvije pločice i četiri vijka, koji će pomoći pri zarastanju čeljusti.

Danas.hr

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #