Vijesti

utorak, 06.03.2012.

Holy: Više nema mogućnosti da zaustavimo taj projekt

'Ministarstvo više nema pravnih sredstava da obustavi taj projekt. U vezi s njime vodi se sudski postupak i ministarstvo će se na njemu očitovati', izjavila je u Koprivnici ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

Riječ je o termoelektrani na drvnu biomasu koju tvrtka E-two-energy namjerava graditi u Koprivničkome Ivancu kod Koprivnice. Projekt je poznatiji pod nazivom "Friščićeva elektrana". Krajem siječnja, ministrica Holy o istom je projektu kazala da "gradnja toga postrojenja nije isplativa jer u blizini nema većeg izvora pogonskog goriva", spomenuvši i da bi "studija utjecaja na okoliš trebala proći dodatnu reviziju".

No, u međuvremenu je ministrica zaštite okoliša znatno ublažila svoju retoriku, pa je u ponedjeljak kazala kako će se Friščićeva elektrana ipak graditi. S njom su u društvu u ponedjeljak bile koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak i njena savjetnica Helena Hećimović, koje su se uime koprivničke uprave također žestoko protivile gradnji termoelektrane, ali sad nisu rekle ni riječi.

Elektrani se žestoko protivila i Podravka jer bi se drveni otpad trebao spaljivati nadomak njezinim tvornicama dječje hrane i lijekova.

Sličan obrat dogodio se i s regionalnim odlagalištem otpada Piškornicom. Ministrica je proteklih tjedana govorila o potrebi za revizijom tog projekta (kojemu se gradska uprava također suprotstavlja), no u ponedjeljak je u Koprivnici izjavila da će se o njemu morati dogovoriti četiri županije i pripadajući gradovi.

Na pitanje što je sa sanacijom praonice vagona u Botovu, Mirela Holy je kazala kako se time još nije pozabavila.

Danas.hr

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #