body sveosvemublog body

četvrtak, 30.04.2009.

XIV. Državno natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika

Od 5. do 7. travnja održano je Državno natjecanje iz hrvatskog jezika. Natjecanje se održavalo u Zadru. Naravno, i ja sam bila tamo. :-)
Bili smo smješteni u hotelu Donat. Lijep hotel, sve u svemu, 3 zvjezdice. Sve su sobe bile trokrevetne. Nisu bile loše. Jedan bračni i jedan obični krevet. Ja završila u bračnom. ;-)
Sa mnom su bile još dvije cure. Jedna je dosadna za ubit se, ali je zato druga jako simpa.
Dan poslije pisali smo test. Bio je zbilja fer. Nije bio težak, ali je bilo puno detalja pa se fulalo na glupostima. Na kraju sam bila jako zadovoljna, među prvih deset!
Poslije testa išli smo u razgledavanje Zadra. Žao mi je što nemam nikakvih slika. Prvo se išlo u novu dvoranu Višnjik. Stvarno je prekrasna! Nekim čudnim čudom također sam dospjela u zagrebačku Arenu, pa mogu reći da je zadarska ljepša!
Nakon toga na redu je bila izložba Zlato i srebro Zadra. Imali smo smiješnu "vodičicu" koja je svoj govor običavala začiniti smiješnim lokalnim izrazima. Uglavnom, izložba je bila zanimljiva, čak je i jedna časna sestra objašnjavala. Ali bilo nas je previše pa smo se gurali (u prenesenom smislu). Do neslužbenih rezultata smo čak imali i slobodnih sat vremena. Kupila sam suvenire i poklone prijateljima.
Otišli smo u školu na objavu neslužbenih rezultata. Jedna stvar mi se baš nije svidjela. Rezultati nisu bili poredani po broju bodova, nego po abecednom redu lozinki. Naravno, ja sam samo gledala poredak i nisam uopće obraćala pažnju na bodove. Kad sam vidjela da sam među zadnjima, razočarano sam otišla ne pogledavši bodove. Nakon pet minuta sam se ipak odvažila pogledati bodove (zapravo sam se naljutila kako su mogli neki imati tako puno više bodova od mene). Onda sam otkrila da imam zbilja puno bodova! Sljedeći dan smo prisustvovali dosadnom zatvaranju natjecanja koje je bilo zamorno i loše (hehe) ozvučeno. A onda kućici...
Eto, to bi bilo to! Pozzek!

17:43 - Komentiraj ( 2 ) Print - On/Off

srijeda, 29.04.2009.

OMG knjiga zvana Sumrak

Hmm...već dugo nisam pisala post, ali sam čitajući jedan blog i ja sam odlučila nešto novo napisati. Ovog puta bih se željela pozabaviti jednim filmom i serijom knjiga, zvanima Sumrak. Knjige, a pogotovo film, izazvali su pravu pomutnju među tinejdžerskim svijetom. A i starijima. Idemo se malo pozabaviti onda time. Izdana su četiri nastavka:
Sumrak - uvod u radnju
Mladi mjesec - Edward odlazi (šmrc, šmrc)
Pomrčina - obračun s Victoriom 2.
Praskozorje - nešto što ne biste očekivali čak ni od Sumraka!
Autorica je Stephenie Meyer.
Po prvom nastavku snimljen je i film. Ja ga nisam gledala jer mi glavni glumac nije baš nešto. Film je bio ogroman uspjeh. Veći od knjiga, što je i za očekivati. Jer se danas ne čita. To vam, znate, nije cool.
No uglavnom, kratki pregled radnje: Sasvim obična djevojka Bella iz velikog grada dolazi živjeti u Forks, selo Bogu iza nogu. Misli da će umrijeti od dosade, ali upozna nekog sasvim neobičnog... VAMPIRA! Zove se Edward i uz to je prezgodan...
On ima i svoj vampirski klan... Poanta: Oko nas je više vampira nego što mislimo!
Ostatak čitajte...





20:17 - Komentiraj ( 0 ) Print - On/Off

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kao što mu i ime kaže: Sve!!!

Upozorenje!

Svi uvredljivi komentari će biti izbrisani!

Komentari

Nemojte komentirati dok ne pročitate cijeli post!

CREDITS

picture: orchidelutza
base code: sugarmeemee