< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Alapače

24.09.2006., nedjelja

Image Hosted by ImageShack.us
One sve znaju. Prenose vijesti. Strašno su ljubazno znatiželjne. Sve žele imati pod kontrolom, ne daj Bože da im što promakne; kakva vijest ili sočan trač. Propuste li štogod nekim čudom, ugrijat će telefon do usijanja, nazivati sve potencijalne davatelje informacija - dok ne doznaju sve što ih zanima. Jer moraju prenijeti dalje. To je njihova misija.

Imaju vrlo sofisticiranu tehniku. Najnoviji model mobitela sa svim mogućim funkcijama, od SMS-a,
MMS-a, blue tootha, 80MB memorije, do raznih mogućnosti snimanja. 1.3 megapixela. Zlu ne trebalo. A to, naravno, podrazumijeva mogućnost snimanja i slike i zvuka.

No, to je samo tehnička potpora. Još je važnije biti nadaren. A one to jesu. Imaju sve genetske predispozicije. Obiteljsko naslijeđe. Njuh za dobar trač i umijeće da od muhe naprave slona. A iz slonovske se perspektive sve bolje vidi. Osim onoga što se nalazi pod vlastitim repom. Ali, zaboga, ionako svi znamo kako se zove to mjesto i kakve otpadne tvari odande izlaze. Prema tomu, nije ga ni potrebno vidjeti. To što se s vremena na vrijeme osjeti smrad, pa jasno je da se taj vlastiti nikad ne osjeća kao tuđi. On ne smrdi. Jer je to normalno i prirodno.

One su i kao kukci. Balegari. Neumorne u svojoj nakani da prikupe što više materijala. Čak i ako pritom moraju potkradati druge. Ili oponašati. Otprilike kao da balegari potkradaju pčele. Ali ne zato da bi pravili med, nego hrpu balege koju valjaju pred sobom. Raduju se neuspjehu drugih. Oponašaju tuđi uspjeh jer nemaju vlastitih ideja. Trude se biti nečija vjerna kopija.

Strašno su naporne. Spadaju i u kategoriju sisavaca. Piju krv. Isisavaju tuđu energiju. Nije nimalo lako biti u njihovu društvu. To zahtijeva popriličnu koncentraciju. Treba mjeriti svaku riječ. Odvagnuti je dvaput. Jer, sve što kažete može biti upotrijebljeno protiv vas. Potrebno je biti uvijek na oprezu. Nema opuštanja.

Zato ih izbjegavam. U širokom luku. Problem je jedino u tome što su usavršile sve tehnike pretvaranja. Kao kameleoni. Ovladale su umijećem. Fitomimezom. Mimikrijom. Tehnikom pijavice. Kad ih primijetite, već može biti kasno. Ne volim ta bića potekla iz žabokrečine. Usavršavam tehniku obrane i zaštite. Nastojim održati razmak. Pristojnu udaljenost. I visinsku razliku.

- 14:15 - Komentari (40) - Isprintaj - #