< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Mjesečina (II. dio)

04.05.2006., četvrtak

Huh! Pokušavam vam ispričati priču, pa eto. Nemam pojma kako će ovo završiti. rolleyes U svakom slučaju, sigurna sam da ću dobiti Pulitzera.zujo Ja za pisanje, a moj stilist za uređivanje bloga. Onda ću doći na pozornicu i reći: "Hvala! Hvala mojoj obitelji. hrvatska Hvala svima koji čitate i komentirate, thumbup hvala ljudima dobre volje, wavehvala Pegy na konstruktivnim promjedbama, mah hvala mom stilistu Freestyleru,yes virtuozu među stilistima - jer ja nikad ne bih sama uspjela učiniti sve ovo što je on učinio!" nowink

Image Hosted by ImageShack.us
Vraćajući se s punom čašom vode, skoro sam je ispustila iz ruke vidjevši kako se neobična prodavačica stolnjaka nečujno uvukla u hodnik, udobno se smjestila utonuvši u debelu spužvu na metalnoj stolici prebacivši sadržaj svoje male pokretne trgovačke radnje preko koljena. Kad me ugledala, ponašala se kao da je to najnormalnija stvar na svijetu – uvući se u nečiji stan, udobno se smjestiti i čekati da tkogod donese čašu osvježavajuće hladne vode.

Polako, ali sigurno, gubila sam strpljenje i već su mi misli lutale na putu raščlambe vlastite zaprepaštenosti. Na raskrižju između onoga – napoji žednoga i izbaci uljeza. Nikad mi nije bilo jasno kako neki ljudi s takvom lakoćom mogu činiti ono što, sigurna sam, znaju da prelazi sve granice prihvatljivog ponašanja. I još su u stanju gledati čovjeka u oči istodobno tako drsko, a tako nevino; tjerajući ga da pobjesni, a da se u istom trenutku osjeća vrlo nemoćan i nijem da vikne: «Odlazi, gubi se, izlazi, nestani!»


Umjesto toga, samo sam joj pružila čašu i rekla: «Evo vode, popijte i pođite jer mi stvarno ne trebaju stolnjaci. Da vas ne zadržavam, ionako neću ništa kupiti.» Otpila je vode držeći čašu lijevom rukom naginjući se istodobno na lijevu stranu dok je desnom rukom tražila nešto u naborima svoje šarene suknje. Kad je izvukla nekakav smotuljak iz džepa, ostavila je čašu pokraj telefona i strpljivo počela odvezivati čvoriće bijele platnene marame u kojoj je očito bilo nešto zamotano. Uskoro su iz smotuljka provirile karte. Prije nego što sam uspjela i pomisliti kako mi je samo još to trebalo, ona je već imala rješenje u rukavu: «Kupi jedan, još ti gatam!»

Ako nešto ne volim, to su onda ti čaram-baram pokušaji, a ona je stvarno bila uporna i već poprilično naporna. «Ne, ne, mene to ne zanima, spremite» obavijestila sam je nervoznim tonom i nastavila: «i idite, sad mi se još i žuri, imam posla, moram i ja ići!»
Pogledala me svojim crnim očima tako pronicljivo da sam se osjećala kao srednjoškolka uhvaćena u laži. Počela je pospremati smotuljak vežući ponovno rubove maramice u male čvorove. «Konačno odlazi» pomislila sam s olakšanjem. No, ona je morala još nešto reći.






- 21:31 - Komentari (16) - Isprintaj - #