< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Grudnjak

01.04.2006., subota

Image Hosted by ImageShack.us




Svakodnevno se piše i govori o brizi za izgled, o ljepoti, skladnoj figuri...
Novine, televizija, internet...sve vrvi od informacija, savjeta, pitanja i odgovora o tome kako dobro izgledati. No, priči nije kraj.

Nameću se ideje, stilovi...modni imperativi...kako treba izgledati. I sve bi bilo dobro da ljudi nauče prihvaćati sebe onakvima kakvi jesu, da nauče činiti ono što je dobro za njihovo zdravlje, i tjelesno i duševno. No, mnogi su nezadovoljni svojim izgledom i htjeli bi promijeniti nešto na sebi, osobito kad se javi osjećaj neuklopljenosti u zadanu sliku modnih trendova.

Savjeti, ideje i rješenja lako padaju na plodno tlo. Nude se sredstva za mršavljenje, razne metode, počevši od onih u kozmetičkim salonima pa do ordinacija estetskih kirurga. Od bezazlenih do onih koje itekako mogu ugroziti zdravlje, pa i život. Sve ovisi o tome koliko je tko spreman učiniti (i platiti).
Ideje o poželjnom i lijepom izgledu i načini njihova posredovanja često na vrlo profinjen način stižu do onih kojima su namijenjene. Obično su to sitnice koje nisu osobito uočljive, ali padaju na plodno tlo.

Nedavno sam čitala neke savjete o tome kakav grudnjak kupiti ako su grudi premalene. On mora biti veći od onog koji inače nosite, tako da u njega stanu umeci. Ako su pak grudi velike, treba kupiti manji grudnjak koji će ih stisnuti i podići tako da izgledaju čvrste i okrugle. Saperlot!

Sad zamislite da vam u ljubavnom zanosu dragi skine grudnjak, a iz njega poispadaju «jastučići» zbog kojih je bio uvjeren da su vam grudi veće nego što zaista jesu. Ili vam pak pukne naramenica ako kupite premalen grudnjak jer želite dekolte kakav su imale dvorske dame.

Lako se šaliti, ali pogledajmo stvar iz drugoga kuta. Prvo, čemu zavaravanje? Treba li se pretvarati ili je poanta ljubavi biti ono što jesi i voljeti drugu osobu upravo onakvu kakva jest?! Cjelovitost ljubavi podrazumijeva mnogo više od, primjerice, broja grudnjaka.

Drugo, zamislite vi koje je to mučenje! Kupiti manji grudnjak samo zato da bi grudi dobile «zanimljiviji» oblik. Prije svega, to nije zdravo! Grozim se takvih «dobronamjernih» savjeta.


Nećete naići na savjete – budite zadovoljne veličinom svojih grudi, odaberite grudnjak koji je udoban, lijep, čvrst, mek...ili kakav već želite. Ne, to bi bilo prejednostavno. Ključni će pojmovi biti: preveliko i premaleno. Navest će vas na zaključak da su to mane koje pod svaku cijenu morate prikriti, odnosno ispraviti nepravdu Majke Prirode. Čudnih li vremena, čudnih li običaja!







- 23:19 - Komentari (30) - Isprintaj - #