

Biskvit:
- 5 jaja
- 25dag šećera
- na vrh noža soli
- 10 žlica vode
- 10 dag mljevenih lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
- 15 dag brašna
Sirup za biskvit:
- 6dl vode
- 10 dag šećera
- 1/2 dl kruškovca
- 1/2 dl maraskina
- na vrh noža crvene boje u prahu
Nadjev:
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 1 vanili šećer
- naraibana korica jedne naranče
- 1/2 dl vode
- 3 žlice gustina
- 5 dl mlijeka
- na vrh noža soli
- 20 dag oguljenih mljevenih lješnjaka
- 5 žlica arome lješnjaka
- 2 dl slatkog vrhnja
Šećerni sirup:
- 1/2 dl vode
- 5 dag šećera
Biskvit:
Pjenasto izmješati žumanca, šećer i sol. Neprestano mijepajući dodati vodu, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Posebno izraditi čvrsti snijeg od bjelanaca.Umješati snijeg bjelanaca u smjesu žumanaca. U dobivenu smjesu lagano umješati brašno. Smjesu izliti u kalup i peči 30 minuta na temperaturi od 170C.
Sirup:
Vodu i šećer kuhati dok ne postane sirupasta tekućina. Ohladiti i dodati kruškovac, maraskino i boju.
Nadjev:
Žumanca šećer i vanili šećer dobro umutiti.Dodati narančinu koru, vodu i gustin.Mlijeko i sol zakuhati.Smanjiti temperaturu štednjaka i neprestano miješajući u smjesu žumanaca umiješati mlijeko i šećerni sirup.Skloniti sa štednjaka. U najdev umješati snijeg bjelanaca, lješnjake i aromu lješnjaka. Ohladiti. U ohlađeno dodati umućeno slatko vrhnje.
Izrada:
1. Biskvit koncem prerezati na tri jednaka dijela.
2. Nadjev podijeliti u 4 jednaka dijela
3. Prvi dio biskvita naškropiti šećernim sirupom
4. Namazati nadjevom
5. Ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.
6. Dekorirati po želji
|