eto
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket








































~Mrvice iz moje kuhinje~

subota, 31.10.2009.

Šapice



Ovdje su tri recepta.

Sva tri recepta imaju ono nešto svoje. Meni se najviše sviđaju Andrejine i jako često ih radim s djecom.

MARTININE ŠAPICE

Kao i ovaj ja sve recepte vučem iz Knjige "Domaći kolači" super je, pa eto i medvjeđih šapa, ak si na njih mislila:
3 šalice brašna, Ľ vrećice praška za pecivo, 1 šalica šećera, 2 šalice mljevenih oraha, 1 šalica svinjske masti, 1 jaje, 1 – 2 žlice meda, vanilija, šećer u prahu.

Mljevene orahe izmiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšanu mast i vanilin šećer, pa umijesite tijesto i ostavite da odstoji oko ˝ sata na hladnom mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite tijestom, ali ne do vrha, lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pecite na temperaturi od 220 C oko 20 minuta, dok ne porumene. Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljajte u šećerni prah.

ANDREJINE ŠAPICE

VERZIJA I

3 šalice brašna, 2 šalice oraha, 1 šalica šećera, 1 šalica masti, 1 žličica praška za pecivo
To se zamijesi i stavlja u pobrašnjene modlice. Pečene šape uvaljati u štaub. (U smjesu za tijesto svakako dodati cimeta i klinčića po želji)

VERZIJA II

1 šalica oraha, 1 šalica masti, 1 šalica šećera, 1 jaje, 2 šalice brašna, 3 - 4 klinčića, limunove kore, cimet

Mast, jaje i šečer miješati u zdjeli dok ne postane pjenasto. Dodati ostalo. Peći u modlicama posipanim brašnom. Vruće vaditi iz modlica i uvaljati u štaub šećer

Oba su iz prabakine i bakine 'MAGIČNE BILJEŽNICE'


IRENINE ŠAPICE

300 g masti
240 g šećera
160 g oraha
2 jaja
500 g brašna
1 limun ( i sok i kora-naribana)

zamijesiti sve skupa (jaja i šećer, pa brašno, pa orahe i mast, limun)
stavljati u brašnjave modlice
peći na 250C dok ne zarumene
šećeriti dok je vruće

- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2010 (1)
Travanj 2010 (3)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Slane i slatke mrvice iz moje kuhinje....

Jednom davno, jako davno, živjela je jedna mala curica. Zvali su je "Sveznalica". Sve je htjela znati, u sve svoje prstiće upetljati. Životinje je obožavala, ljude svojom radoznalošću šarmirala, mrvice mudrosti iz kuhinje svojih baka skupljala. Najdraže joj je bilo uvaliti prstić u zdjelu s tek izmućenim jajima u koje je stavljena mrvica šećera...oooooooo šta je puta po prstima radi toga dobila...ali to je nije spriječilo mrvice iz kuhinje skupljati u u svoju malu plavu glavicu memorirati.

Curica je narasla...

Sad je MAMA...

Mrvice dijeli sa svoje dvije "štruce" koje upijaju kao dvije spužvice...mamini geni...obožavaju kuhinju...obožavaju mrvice ubirati...

Ovo je mjesto gdje ću pohraniti svoje mrvice. Mrvice koje čuće u meni jaaaaaaaaaako dugo. Imam ih spremljene u rokovniku - tako me je moja mama naučila....ali...volila bi ih podijeliti još s nekim. Puno ljudi mi traži recepte, raspituje se kako šta radim...eto...sad će (nadam se) sve biti na jednom mjestu.

Dobar tek