Brzo!
Jednostavno!
Ukusno!
Recept mi je proslijedila jedna predivna forumašica poznatija pod nickom Mala sirena
Ova fotografija je nastala sveopćom pomamom za ovim jednostavnim a ukusnim receptom. Nas tri forumašice smo imale ISTE plave tacne i nenamjerno smo sve tri objavile recept istog kolača na ISTOJ tacni. Nisam sigurna čija je fotografija tako da an@ i Mala sirena ako je slučajno foto vaša, ispričavam se i potpisujem nas sve tri pod nju
- izrada cca pola sata (jer toliko otprilike treba kokosu da se ohladi ), jedino malo više ako sami meljete kekse, a ne kupite one mljevene u rinfuzi po 12 kn/kg
10 dag šećera i 5-6 žlica vode kuhati na laganoj vatri dok ne provre, dodati 10 dag kokosa, kratko prokuhati da više ne bude vode i kad se skroz ohladi pomiješati s 10 dag margarina izmiksanog s dvije žlice štaub-šećera
'tijesto'
35 dag mljevenih keksi
15 dag šećera u prahu
12 žlica hladne crne kave (ili nescafea)
1 žlica kakao praha
2 žlice ruma
2 rebra otopljene čokolade
Sve to dobro pomiješati i zamijesiti tijesto. Bolje da je malo tvrđe, ali ako se raspada, navlažite ili s još malo kave ili ruma ili mlijeka.
Razvaljajte do debljine oko pola centimetra na nekom najlonu (meni najbolje one vrećice za zamrzavanje koje rasporim) kojeg ste prethodno posipale šećerom u zrnu i ravnomjerno namažite kokos po cijeloj površini tijesta. Zarolajte pomoću najlona, pokušajte rolati što čvršće da ne ostanu rupe. Staviti u frižider da se ohladi i - uživati!!
|