Jednu vecer mi je bilo jako dosadno...prčkajući po netu naišla sam na link na ovaj predivan desert/ručak/doručak....nešto...PREDIVNO...od tada je prošlo dobrih 2 godine a "Prnjole" kako ih mi zovemo se često nađu na našem stolu
Sastojci:
1 kg mekog brasna
1 paketic kvasca
2 žličice soli
oko 5 dl mlijeka
mast ili margarin
Nadjev:
svježi sir
1 jaje
Priprema
1. Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna, poklopiti i ostaviti da naraste.
2. Od brasna, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo, pokriti i ostaviti da odmara 15 minuta.
3. Razvuci koru debljine 1 cm, iseci na kvadrate i na svaki staviti po malo nadeva od sira i umucenog jajeta.
4. Zaviti u rolnu, pa svaku zamociti u rastopljenu mast ili margarin.
5. Rolnice stavljati jednu do druge u dublji pleh, koji ne treba premazivati.
6. Preostali fil razmutiti sa par kasika mleka i preliti preko poredjanih rolnica, pa ostaviti da odmaraju jos 30 minuta, vidi sliku .
7. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici, prvih desetak minuta na 250 C , a posle smanjiti na 220 C, dok lepo ne porumene, klik .
Preuzeto s Coolinarika
|