23.04.2006., nedjelja

O bestseleru

Ovih dana dovršavamo konfiguraciju druge inkarnacije Bestselera koja ide pod radnim nazivom Bestseler 2.0. Bestseler 2.0 je prva blogerska mreža u hrvata i drago mi je da sam od samog početka njezin dio.

Bacite pogled na site i ostavite koji komentar (svi komentari su moderirani, a imamo i spam filter, tako da se spameri ne moraju niti truditi)

Ako ne znate ništa o Bestseleru onda pročitajte ovo:

Quintana :

Bestseler je nastao negdje na potezu Iblerov trg – Booksa. Nosio sam Lebowskom knjigu „Sam“ od Namika Kabila, a on je čini mi se nosio 10.000,00 kn Portu koje je ovaj dobio na nekom od brojnih književnih natječaja.

Ponestalo nam je novaca pa smo počeli trošiti Portovu nagradu. Mislim da se Lebowski poslije pravdao ovome kako su se novci jednostavno izmiješali i kako ih više nije bilo moguće razlikovati. Kako je to sve skupa završilo ne znam, nisam bio u Booksi par sati kasnije gdje se to odigravalo. Pričali smo između ostaloga i o tome kako bi bilo zgodno na jednom mjestu predstaviti neke od najzanimljivijih autora hrvatskog bloga. Onda smo rekli konobarici da nam donese salvetu pa smo na njoj napravili nacrt rubrika, autora i svega ostalog.

Može se dakle reći da je Bestseler baš kao i neka druga povijesna događanja počeo skicom na običnoj salveti.

Prva verzija bestselera pojavila se 26. prosinca 2005., u nekih 100 dana djelovanja na sajtu se pojavilo oko 330 tekstova i nešto preko 30 autora.

Došlo je vrijeme da poradimo i na novoj verziji bestselera. Mračni je predložio da skrenemo u pravcu prave blogerske mreže pa smo u nekoliko desetaka mejlova dogovorili kako bi to trebalo izgledati. Sam Mračni je zasukao rukave i počeo raditi na Bestseleru 2.0, a naš čovjek iz Amsterdama, tajanstveni Tajni Ortak i glavni financijer cijelog projekta odobrio je sredstava za ovaj posao.

Mračni:

Bestseler 2.0 je danas ispred vas. Napravljen je po uzoru na slične blogerske mreže širom svijeta i okuplja ponajbolje blogere na hrvatskom dijelu interneta.

Čeka nas još dosta posla, B2.0 je permanentni work_in_progress, želimo ostati bliski blog formi kroz tekstove koje će blogeri - članovi mreže objavljivati na ovim stranicama, dok ćemo istovremeno promovirati blogere na njihovoj izvornoj domeni (koja god to ona bila). Pokušat ćemo pratiti kvalitetne blogove kvalitetnih autora, Bestseler neće biti zatvoreno ekskluzivno društvo određenog broja autora. Naprotiv, pokušati ćemo što više pratiti događanja u sve uzburkanijoj i iz dana u dan sve važnijoj blogerskoj sceni, te stvoriti respektabilnu blogersku mrežu.

Vrata (email adrese) za suradnju s Bestselerom su bila i ostaju otvorena, javljali su nam se autori i iz drugih medija čije smo tekstove objavljivali. Od toga nećemo odustati - a s vremenom ćemo pokušati pokrenuti i neke popratne sadržaje. Isto tako, poradit ćemo i na gradnji veza i suradnje s blogerskim zajednicama susjednih zemalja.

Do čitanja,

Jesus Quintana quintana (at) bestseler (.) net
Mračni mracni (.) blog (at) gmail (.) com

hr.digg|prijavi

- 14:17 - Komentari (7) - Isprintaj - #

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Mračni blog od 3. ožujka 2006. godine posluje na novoj adresi:

http://mrak.org



Osvježite svoje bookmarke i podesite svoje RSS feedove.

Bestseler 2.0 blogerska mreža

u slučaju panike
mracni.blog(a)gmail.com




Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima.


0