ponedjeljak, 11.01.2021.

Zanimljivosti - besplatna kuharica Hrana nije otpad

Zelena Istra izdala je u prosincu 2020. knjižicu recepata pod nazivom “Naši stari znaju - hrana nije otpad”. Kako pišu, oslanjajući se na golemo životno i kulinarsko iskustvo naših starih - koji itekako znaju kuhati praktično i štedljivo - nova kuharica Zelene Istre predstavlja dar osoba treće životne dobi koji doprinosi sprečavanju rasipanja hrane te oblikovanju boljeg i održivijeg sutra svih generacija Pule! Naime, u kuharici su predstavljeni recepti naših starijih sugrađana/ki za pripremu jela od ostataka kuhane riže, tjestenine, krumpira, mesa i ribe te povrća, odnosno namirnica poput starog kruha ili voća.

Ukupno je prikupljeno 39 recepata, a većina je pronašla svoje mjesto i u knjižici recepata “Naši stari znaju - hrana nije otpad”. Recepti su sortirani po najvažnijim i najčešćim namirnicama koje se nalaze u domaćinstvu.

Ova hvalevrijedna inicijativa predstavlja nastojanje da se ne baca višak hrane iz domaćinstva, te da se vodi računa o prirodi. Vodite li vi, dragi čitatelji, računa o prirodi?

LINK NA PREUZIMANJE knjižice recepata “Naši stari znaju - hrana nije otpad”

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.