ponedjeljak, 07.12.2020.

Varvari i Musalež do polovice 2021. dobivaju pristup internetu brzinama 100 Mbit/s!!!

Kako javljaju iz Hrvatskog telekoma, uskoro će dio naših sela dobiti brži internet. Upravo je u tijeku kabliranje i radovi na novim mogućnostima.

Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže i u unaprjeđenje postojeće infrastrukture i nadogradnju opreme. Ulaganje od dodatna dva milijuna kuna, omogućit će uključivanje vectoring i supervectoring tehnologije koja će do kraja 2020. godine za 2.100 kućanstava u naseljima Varvari, Buići i Musalež omogućiti 100 Mbit/s brzine interneta.

Kako kažu iz HT-a: "Uz vrhunsko iskustvo kućne internetske povezanosti, održavanje nastave na daljinu i uživanje u zabavnim sadržajima poput gaminga, realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje naprednih digitalnih proizvoda i usluga kao što su e-Građani, e-škole, e-zdravlje, e-parking i ostali projekati iz domene pametnih gradova. Velike brzine i dostupnost interneta unaprijedit će i turističku ponudu Poreča te pridonijeti daljnjem razvoju poduzetništva i gospodarske djelatnosti."

Više o ovoj temi na T-portalu.

Oznake: mjesni odbor

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.12.2020.

Posađena su stabla u okviru akcije Zasadi stablo, ne budi panj 2020

U petak 4.11.2020. posađena su stabla povodom akcije pošumljavanja koju provodi Grad Poreč u suradnji s mjesnim odborima. U našem je mjesnom odboru Varvari posađeno 8 stabala: pet sadnica platana na lokaciji boćalište u Velenikima, dvije sadnice hrasta crnike na dječjem igralištu u Musaležu i jedna sadnica magnolije u Varvarima kod ulaza u Varvare prema kružnom toku. Sadnjom stabala je obogaćen naš okoliš ali i kvaliteta našeg života. Na prijedlog mještana i uz njihovu pomoć oko odabira lokacije i same sadnje učinili smo naš okoliš zdravijim i ljepšim.

Oznake: mjesni odbor

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.