četvrtak, 26.11.2020.

FINA: Dužnicima omogućeno individualno financijsko savjetovanje za otplatu duga

U želji da vam pomognemo s eventualnim dugovima, odlučili smo prenijeti informaciju o novoj mogućnosti FINA-e.

Potrošači kojima je pokrenuta ovrha, odnosno dužnici koji nemaju dovoljno sredstava na računima za otplatu duga, mogu na kontaktima Fine dobiti besplatno individualno financijsko savjetovanje o dugu i savjetodavnu pomoć.

Hrvatska udruga banaka (HUB) i Udruga za financijsku inkluziju Padobran pokrenuli su kampanju naziva „Znanjem do financijskog oporavka“ koja traje od listopada 2020. do siječnja 2021. godine. Fina se priključila kampanji te u poslovnici Fine u Zagrebu, u Ulici grada Vukovara 70, osigurala prostor za financijske savjetnike Udruge Padobran gdje se zainteresirani dužnici mogu javiti za savjet i informacije o mogućnostima otplate duga.

Sve informacije o aktivnostima i savjetima za građane s financijskim poteškoćama nalaze se na mrežnoj stranici www.znanjemdofinancijskogoporavka.hr, a besplatna savjetovanja održavaju se radnim danom od 9 do 17.30 sati u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70 u Zagrebu. Također, građani mogu dobiti sve informacije o aktivnostima putem email adrese info@padobran.hr i telefonskog broja: 01/4844877.

Više o svemu na web stranicama FINA-e

Provjerite imate li ovrhu putem sustava e-Građani

Od 19. listopada nastavlja se provedba ovrhe, nakon šestomjesečnog moratorija, tijekom kojeg je Fina zastala s provedbom ovrha. Svi građani koji imaju nepodmirenih dugovanja ili misle da je neki vjerovnik pokrenuo prisilnu naplatu njihovoga duga, mogu besplatno putem sustava e-Građani provjeriti, očekuju li ih neke ovrhe.

- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.