ponedjeljak, 20.01.2020.

USLUGA POREČ: Kako pravilno odložiti otpad nakon uređenja vrtova?

Poštovani pratitelji našeg bloga, edukacije nikada dovoljno. Prenosimo vam ovom prilikom novosti iz Usluge Poreč.



Ustrojem novog sustava gospodarenja otpadom zeleni otpad iz vrtova, što uključuje lišće, granje, travu i slično, sakuplja se u posebne vreće namijenjene za biootpad, koje korisnici mogu kupiti u Uredu za korisnike komunalne tvrtke Usluga Poreč d.o.o. Cijena navedenih vrećica namijenjenih za skupljanje otpada iz kategorije biootpad iznosi deset kuna po komadu, a po pozivu korisnika usluga, naši djelatnici besplatno, bez dodatne naknade, dolaze na kućnu adresu korisnika i vrše sakupljanje navedenog otpada, nakon čega vršimo i adekvatno zbrinjavanje.

Isto tako, osim odlaganja u za to predviđene vreće, korisnici naših usluga navedenu vrstu otpada mogu odvesti na odlagalište Košambra gdje se otpad preuzima, važe, a sama usluga naplaćuje 0,45kn/kg.

Glomazni otpad naši korisnici ( fizičke osobe – kućanstva ) mogu besplatno jednom godišnje predati sa samog kućnog praga. Pozivom na broj 052/555-728 korisnici naručju baju koju djelatnici Usluge Poreč d.o.o. dovoze na kućnu adresu, te istu uklanjaju i odvoze nakon što je baja napunjena.

Do sada je na terenu primijećeno da korisnici komunalnih usluga vrlo često iskorištavaju ove mogućnosti, ali je rijetko i praksa da se nakon uređenja okućnica i vrtova ili uređenja svojih objekata otpad ostavlja razasut oko spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, na javnim površinama ili se pak biootpad odlaže u obične crne vreće dok se kod predaje glomaznog otpada baje napune građevinskim otpadom, odnosno šutom (žbuka, dijelovi zidova, betona, keramičkih pločica, crjepova i sl.), a što ne spada u kategoriju glomaznog otpada.

Više o svemu na web stranici USLUGE POREČ

Oznake: mjesni odbor

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.01.2020.

Važna obavijest iz Usluge Poreč, od 06.01.2020.g. počinje se primjenjivati novi plan prikupljanja otpada


Obavještavamo cijenjene korisnike da se od 06.01.2020.g. počinje primjenjivati novi plan prikupljanja miješanog komunalnog otpada te papira i kartona. Mole se svi korisnici da u dane prikupljanja kako miješanog komunalnog otpada tako i papira i kartona, spremnike postave do 06:00 sati na najbližu dostupnu javnu površinu kako bi pražnjenje spremnika bilo izvršeno.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na slijedeće brojeve telefona:

za primopredaju miješanog komunalnog otpada – 091/ 431 0107, 091/431 0029,
za primopredaju papira i kartona – 091/431 0017, 091/449 2667.

Također napominjemo, da će se na spremnike za papir i karton ubuduće lijepiti prikladna naljepnica, a kako bi se korisnici upozorili da otpad u spremniku nije ispravno odvojen te iz tog razloga isti nije ispražnjen.

Molimo sve korisnike da obrate pozornost na izmjenu plana odvoza i dane odvoza kako bi na vrijeme iznijeli svoje spremnike.

U VARVARIMA, ST. DIKLIĆ I VELENIKIMA SPREMNICI ĆE SE PRAZNITI PONEDLJELJKOM

MUSALEŽ I VALKARIN ČETVRTKOM

Čitav novi plan odvoza miješanog komunalnog otpada nalazi se na OVOJ POVEZNICI

Oznake: mjesni odbor

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.