Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

USLUGA POREČ: Kako pravilno odložiti otpad nakon uređenja vrtova?

Poštovani pratitelji našeg bloga, edukacije nikada dovoljno. Prenosimo vam ovom prilikom novosti iz Usluge Poreč.



Ustrojem novog sustava gospodarenja otpadom zeleni otpad iz vrtova, što uključuje lišće, granje, travu i slično, sakuplja se u posebne vreće namijenjene za biootpad, koje korisnici mogu kupiti u Uredu za korisnike komunalne tvrtke Usluga Poreč d.o.o. Cijena navedenih vrećica namijenjenih za skupljanje otpada iz kategorije biootpad iznosi deset kuna po komadu, a po pozivu korisnika usluga, naši djelatnici besplatno, bez dodatne naknade, dolaze na kućnu adresu korisnika i vrše sakupljanje navedenog otpada, nakon čega vršimo i adekvatno zbrinjavanje.

Isto tako, osim odlaganja u za to predviđene vreće, korisnici naših usluga navedenu vrstu otpada mogu odvesti na odlagalište Košambra gdje se otpad preuzima, važe, a sama usluga naplaćuje 0,45kn/kg.

Glomazni otpad naši korisnici ( fizičke osobe – kućanstva ) mogu besplatno jednom godišnje predati sa samog kućnog praga. Pozivom na broj 052/555-728 korisnici naručju baju koju djelatnici Usluge Poreč d.o.o. dovoze na kućnu adresu, te istu uklanjaju i odvoze nakon što je baja napunjena.

Do sada je na terenu primijećeno da korisnici komunalnih usluga vrlo često iskorištavaju ove mogućnosti, ali je rijetko i praksa da se nakon uređenja okućnica i vrtova ili uređenja svojih objekata otpad ostavlja razasut oko spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, na javnim površinama ili se pak biootpad odlaže u obične crne vreće dok se kod predaje glomaznog otpada baje napune građevinskim otpadom, odnosno šutom (žbuka, dijelovi zidova, betona, keramičkih pločica, crjepova i sl.), a što ne spada u kategoriju glomaznog otpada.

Više o svemu na web stranici USLUGE POREČ



Post je objavljen 20.01.2020. u 17:27 sati.