utorak, 29.04.2014.

Održana 5. sjednica Vijeća MO-a Varvari

U petak 25.4.2014. održana je 5. sjednica MO-a Varvari na kojoj je prisustvovalo 4 od 7 vijećnika. Vijećnici su obradili slijedeće točke dnevnog reda:

1. Plan prioriteta komunalnih akcija i investicija u MO-u Varvari,
2. Organizacija radne akcije u Varvarima,
3. Razno.

Pod 1. točkom prisutni su raspravljali i prioritetima investicija u Mjesnom odboru. Vijećnici su skrenuli pažnju na niz potrebnih investicija u rasvjetu, asfaltiranje i uređenje naših naselja. Plan prioriteta upućen je na znanje Odjelu za komunalni sustav. Podsjećamo Vas da je Plan komunalnih investicija već ranije upućen Odjelu, te da je obuhvaćao sve investicije na području naših sela.

Pod 2. točkom predsjednik Vijeća upoznao je vijećnike s pripremama za održavanje radne akcije uređenja okućnice škole u Varvarima. Vijeće MO-a je dogovorilo održavanje radne akcije 11.5. u 9h, a okupljanje je predviđeno ispred zgrade škole u Varvarima. Pozivamo sve zainteresirane mještane da se priključe akciji uređenja okoliša škole!

Pod 3. točkom raspravljalo se o korištenju škole u Varvarima.

Oznake: mjesni odbor

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.04.2014.

Čestitamo vam Uskrs!

 photo uskrsblog_zps9164329c.jpg

Poštovani posjetitelji bloga,

Članovi vijeća MO-a Varvari svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti čestitaju Uskrs!

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.04.2014.

POZIV na eko i radne akcije u MO-u Varvari

U više je medija objavljena informacija o radnoj akciji koja se prošle nedjelje održala u Velenikima. Unatoč tome, informaciju prenosimo u cijelosti.

Na inicijativu mještana Veleniki, MO Varvari organizirao je radnu akciju čišćenja naselja. Čišćenje je organizirano u nedjelju 30. ožujka, a cilj je bio urediti ulazak u selo, ukloniti živice, suha stabla te počistiti garaže, podrume i tavane. Ususret mještanima izašao je Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča –Parenzo, komunalno poduzeće Usluga te brojni donatori.

Uz tešku mehanizaciju, akciji se odazvalo petnaestak mještana koji su vrijedno i marljivo radili na uređenju i čišćenju svog mjesnog odbora.

Tijekom nedjelje očišćene su brojne okućnice i posađena su četiri čempresa na ulasku u selo. Ovom su akcijom mještani pokazali da unatoč ubrzanom načinu života i brojnim obavezama, druženje i volonterizam predstavljaju još uvijek živu vrijednost, a posebno se to očituje u manjim zajednicama.

Mnogi mještani Velenika upotpunjuju kućni budžet iznajmljivanjem apartmana, a budući se bliži turistička sezona MO Varvari spremno će dočekati turiste. Na kraju akcije organizirano je zajedničko druženje za sve učesnike ove vrijedne akcije.

 photo Ekovelenikiblog1_zpsfde3be6b.jpg
Sadnja mladih čempresa za ljepši izgled ulaza u selo

 photo Ekovelenikiblog2_zps5e5590a0.jpg
Košnja trave u duetu

Ovom prilikom u ime svih mještana Veleniki zahvaljujemo donatorima:
1. Hrvatskim šumama - Šumariji Poreč
2. Ugostiteljskom obrtu "Danijela"
3. Ugostiteljskom obrtu "Terasa Laguna"
4. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu "Antonia"

Posebne zahvale idu i:
1. Upravnom odjelu za komunalni sustav Grada Poreča –Parenzo
2. Komunalnom poduzeću Usluga Poreč d.o.o.

Mjesni odbor namjerava i dalje provoditi radne akcije u dogovoru s mještanima naših naselja. Iduće će druženje biti usmjereno na uređenje okoliša škole u Varvarima gdje je potrebno izravnati zemlju, isfrezati je i posaditi ukrasno bilje (ruže, nevene, jasmine, buksuze i sl.). Pozivam zato mještane Varvari da se pridruže novoj radnoj akciji koju uskoro planiramo. Uz dobru volju, potrebno je da sa sobom ponesete alat, a najvažnije je da nam se javi netko s traktorom i kopačicom - frezom. Biti ćemo zahvalni svima koji budu htjeli donirati cvijeće koje ćemo prilikom akcije posaditi.

Ovim putem pozivamo i korisnike prostorija u školi da se odazovu akciji i to: rekreativke sa supruzima, članove benda Colors i predstavnike MO-a. Osim uređenja okućnice i ulaska u prostore, potrebno je temeljito očistiti zajedničke prostore.


Molim da se svi zainteresirani mještani koji žele volontirati na gore spomenutoj radnoj akciji obrate putem maila rvelenik@gmail.com

Mjesni se odbor namjerava i ove godine kandidirati za nagradu "Dodir leptira". Ova hvalevrijedna akcija Turističke zajednice Grada Poreča ima za cilj nagraditi najljepše mjesne odbore. Pomognite i vi da ponovno budemo ponosni na uređenost naših sela!

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.04.2014.

Novosti u MO-u

Kako je već bilo najavljeno putem medija, jučer je održan informativni sastanak s predstavnikom Plinare d.o.o. iz Pule. Na poziv se odazvalo dvadesetak mještana Varvari i Veleniki. Predstavnik distributera plinom Ognjen Ćosić predstavio je planove Plinare d.o.o. na području Poreča, te je pozvao zainteresirane da podnesu zahtjev za priključenje na mrežu.

Predsjednik Vijeća MO-a Varvari informirao je prisutne o početku eko akcije i lokacijama kontejnera za krupni otpad, te je najavio i skoro održavanje radne akcije mještana Varvari.

 photo ekoiplinblog1_zps2275cc1a.jpg
Sastanak ispred škole

Od ostalih novosti ističemo kako se mijenja naslov bloga. Naime, na web stranicama Grada objavljen je Službeni glasnik s Odlukom o izmjenama imena naselja na području Grada Poreča - Parenzo. Objavom u Službenom glasniku, ispravan naziv naselja postaje Varvari i shodno tome mijenja se i naziv MO-a. MO-i u principu dobivaju nazive po najvećim i najbrojnijim naseljima na području njihova djelovanja.
Više o tekstu odluke možete pročitati u Službenom glasniku Grada 1/2014 Uskoro će na zgradu škole u Varvarima biti postavljena i službena oznaka MO-a s ispravnim nazivom.

Osim što su poželjno mjesto prebivališta, Varvari postaju i atraktivno mjesto za pokretanje posla. Na ovom smo blogu najavljivali otvaranje prodavaonice hrane, no investitor nije pronašao adekvatan prostor koji bi uzeo u zakup. Nakon prvih ispitivanja terena, jedan je investitor zainteresiran za otvaranje objekta koji će biti od interesa mještanima Varvari. Uskoro ćemo opširnije pisati i o tome.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.