srijeda, 02.04.2014.

Novosti u MO-u

Kako je već bilo najavljeno putem medija, jučer je održan informativni sastanak s predstavnikom Plinare d.o.o. iz Pule. Na poziv se odazvalo dvadesetak mještana Varvari i Veleniki. Predstavnik distributera plinom Ognjen Ćosić predstavio je planove Plinare d.o.o. na području Poreča, te je pozvao zainteresirane da podnesu zahtjev za priključenje na mrežu.

Predsjednik Vijeća MO-a Varvari informirao je prisutne o početku eko akcije i lokacijama kontejnera za krupni otpad, te je najavio i skoro održavanje radne akcije mještana Varvari.

 photo ekoiplinblog1_zps2275cc1a.jpg
Sastanak ispred škole

Od ostalih novosti ističemo kako se mijenja naslov bloga. Naime, na web stranicama Grada objavljen je Službeni glasnik s Odlukom o izmjenama imena naselja na području Grada Poreča - Parenzo. Objavom u Službenom glasniku, ispravan naziv naselja postaje Varvari i shodno tome mijenja se i naziv MO-a. MO-i u principu dobivaju nazive po najvećim i najbrojnijim naseljima na području njihova djelovanja.
Više o tekstu odluke možete pročitati u Službenom glasniku Grada 1/2014 Uskoro će na zgradu škole u Varvarima biti postavljena i službena oznaka MO-a s ispravnim nazivom.

Osim što su poželjno mjesto prebivališta, Varvari postaju i atraktivno mjesto za pokretanje posla. Na ovom smo blogu najavljivali otvaranje prodavaonice hrane, no investitor nije pronašao adekvatan prostor koji bi uzeo u zakup. Nakon prvih ispitivanja terena, jedan je investitor zainteresiran za otvaranje objekta koji će biti od interesa mještanima Varvari. Uskoro ćemo opširnije pisati i o tome.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.