Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

POZIV na eko i radne akcije u MO-u Varvari

U više je medija objavljena informacija o radnoj akciji koja se prošle nedjelje održala u Velenikima. Unatoč tome, informaciju prenosimo u cijelosti.

Na inicijativu mještana Veleniki, MO Varvari organizirao je radnu akciju čišćenja naselja. Čišćenje je organizirano u nedjelju 30. ožujka, a cilj je bio urediti ulazak u selo, ukloniti živice, suha stabla te počistiti garaže, podrume i tavane. Ususret mještanima izašao je Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča –Parenzo, komunalno poduzeće Usluga te brojni donatori.

Uz tešku mehanizaciju, akciji se odazvalo petnaestak mještana koji su vrijedno i marljivo radili na uređenju i čišćenju svog mjesnog odbora.

Tijekom nedjelje očišćene su brojne okućnice i posađena su četiri čempresa na ulasku u selo. Ovom su akcijom mještani pokazali da unatoč ubrzanom načinu života i brojnim obavezama, druženje i volonterizam predstavljaju još uvijek živu vrijednost, a posebno se to očituje u manjim zajednicama.

Mnogi mještani Velenika upotpunjuju kućni budžet iznajmljivanjem apartmana, a budući se bliži turistička sezona MO Varvari spremno će dočekati turiste. Na kraju akcije organizirano je zajedničko druženje za sve učesnike ove vrijedne akcije.

 photo Ekovelenikiblog1_zpsfde3be6b.jpg
Sadnja mladih čempresa za ljepši izgled ulaza u selo

 photo Ekovelenikiblog2_zps5e5590a0.jpg
Košnja trave u duetu

Ovom prilikom u ime svih mještana Veleniki zahvaljujemo donatorima:
1. Hrvatskim šumama - Šumariji Poreč
2. Ugostiteljskom obrtu "Danijela"
3. Ugostiteljskom obrtu "Terasa Laguna"
4. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu "Antonia"

Posebne zahvale idu i:
1. Upravnom odjelu za komunalni sustav Grada Poreča –Parenzo
2. Komunalnom poduzeću Usluga Poreč d.o.o.

Mjesni odbor namjerava i dalje provoditi radne akcije u dogovoru s mještanima naših naselja. Iduće će druženje biti usmjereno na uređenje okoliša škole u Varvarima gdje je potrebno izravnati zemlju, isfrezati je i posaditi ukrasno bilje (ruže, nevene, jasmine, buksuze i sl.). Pozivam zato mještane Varvari da se pridruže novoj radnoj akciji koju uskoro planiramo. Uz dobru volju, potrebno je da sa sobom ponesete alat, a najvažnije je da nam se javi netko s traktorom i kopačicom - frezom. Biti ćemo zahvalni svima koji budu htjeli donirati cvijeće koje ćemo prilikom akcije posaditi.

Ovim putem pozivamo i korisnike prostorija u školi da se odazovu akciji i to: rekreativke sa supruzima, članove benda Colors i predstavnike MO-a. Osim uređenja okućnice i ulaska u prostore, potrebno je temeljito očistiti zajedničke prostore.


Molim da se svi zainteresirani mještani koji žele volontirati na gore spomenutoj radnoj akciji obrate putem maila rvelenik@gmail.com

Mjesni se odbor namjerava i ove godine kandidirati za nagradu "Dodir leptira". Ova hvalevrijedna akcija Turističke zajednice Grada Poreča ima za cilj nagraditi najljepše mjesne odbore. Pomognite i vi da ponovno budemo ponosni na uređenost naših sela!

Za MO Varvari, Robert Velenik

Post je objavljen 03.04.2014. u 15:37 sati.