četvrtak, 28.03.2013.

Održana prva radionica o"decoupageu“

U organizaciji MO-a Vrvari 22., 23. i 24. ožujka održana je kreativna radionicu o salvetnoj tehnici - "decoupage“. Na poziv MO-a odazvalo se 15 žena iz Vrvara, Musaleža, Poreča, Funtane i Sv. Lovreča. Radionica je bila besplatna, a vodila ju je gospođa Jagoda Jovović iz Vrsara.

Polaznice radionice su u tri dana u potpunosti savladale tehniku ukrašavanja predmeta. Radionica je osim u radnoj atmosferi protekla u zajedničkom upoznavanju i druženju sudionica. Kako naglašava Aliče Pištan, inicijatorica radionice i članica vijeća MO-a Vrvari: " U ovom recesijskom vremenu mi smo taj dan ostavile brige i obaveze doma ne čekajući „bolje dane“. Okupile smo se u predivnom ambijentu, u prostoriji za druženja MO na katu škole u Vrvarima. Zahvaljujemo našoj voditeljici, gospođi Jagodi Jovović koja nas je vodila i pomagala u nastajanju naših radova. Kada smo započele sa radom nismo ni slutile kakav ćemo posao napraviti, tako da je bilo slatkog iščekivanja. Također zahvaljujemo svima na podršci koju su nam pružali ovih dana i predlagali suradnju za budućnost."

Ovom radionicom ispunjeni su osnovni ciljevi i to: druženje, poticanje kreativnosti, razmjena iskustva i osobno zadovoljstvo svake polaznice ove radionice.

Sveukupno su polaznice oslikale četrdesetak predmeta poput krovnih kanalica, kutijica, tacni, boca i kuhinjskih predmeta. Nakon radionice polaznice su priredile malu izložbu, ispekle kolače i zapjevale uz drage gošće iz Nove Vasi. Tom je prilikom predsjednik MO-a Robert Velenik zahvalio gospođi Jovović na susretljivosti i pomoći, te joj uručio prigodne darove. Ujedno je Velenik najavio održavanje novih predavanja i proljetne eko akcije.

Fotografije s radionice...

 photo Dekupa17E02blog_zps05bfa755.jpg
Vrijedne ruke u akciji farbanja

 photo Dekupa17E03blog_zps72a6f0f7.jpg
U pripremi radionice izrazito se vodilo računa o zaštiti poda i prostora općenito

 photo Dekupa17E0jovovi1070blog_zps6f3e5eab.jpg
Jagoda Jovović s darovima

 photo Dekupa17E04blog_zpsa0352767.jpg
Radovi vrijednih mještanki

 photo Dekupa17E01blog_zps71bc187e.jpg
Na kratkoj svečanosti prilikom zatvaranja radionice neke su i zapjevale (Mira Pašić-Koral i Elena Mladossich)

Oznake: mjesni odbor

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.