četvrtak, 10.01.2013.

Kada će biti otvaranje škole i još neke novosti

Mnogi me ovih dana pitaju kada će se otvoriti renovirana zgrada škole u Vrvarima. Bilo je dosta različitih opcija, no sada sa sigurnošću mogu reći da će to biti početkom veljače. Naime, bilo je potrebno opremiti prostore, a ovih je dana prostor vrtića dobio namještaj. Svi mještani biti će pozvati na otvaranje, a poziv će biti upućen putem ovog bloga i plakata po naseljima MO-a Vrvari. Vrtić kreće s radom u utorak 15.01.2013. Molim vas zato da pripazite kada budete prolazili cestom uz vrtić. Sigurnost djece nam treba uvijek biti na prvom mjestu. U nastavku je fotka s istovara namještaja.

Photobucket

U naslovu sam spominjao još neke novosti u postu. Ponovno želim naglasak staviti na ekologiju. Moram biti iskren i naglasiti kako i dalje imamo velikih problema s šporkuljama. Koliko god se trudili čistiti i održavati čistom šumicu kod vodotornja između Vrvara i naselja Bolnica, to ne uspijevamo. U šumici se i dalje ostavlja ponajviše građevinski materijal. Ovom vas prilikom želim ponovno potaknuti na ekološko djelovanje. Tu mislim na evidentiranje onečišćivača te šumice i općenito našeg životnog prostora. Podatke o šporkuljama možete slobodno proslijediti na mail mjesnog odbora.

Da ostanemo malo kod ekologije. Ovom vas prilikom upućujem na dvije veoma zanimljive web stranice na kojima možete evidentirati ilegalna odlagališta otpada. Prva web stranica povezana je s projektom Europske unije kojeg su partneri Općina Kopar sa slovenske strane, te Gradovi Umag, Pula i Buzet s hrvatske stranem, a koji su ovim projektom odlučili riješiti, ili u najmanju ruku započeti sustavno rješavanje problema ilegalnog odlaganja otpada! Na OVIM web stranicama možete prijaviti ilegalna odlagališta otpada u Istri. Više o projektu možete saznati OVDJE.

Prošle je godine veliki uspjeh postigla akcija World Cleanup day, odnosno po naši Zelena čistka. Poanta je da se jednog dana u godini u čitavom svijetu održava čišćenje okoliša na osnovu ranije prijavljenih ilegalnih odlagališta. Akcija ima svoje koordinatore po mikrosredinama, a u njoj sudjeluju volonteri - stanovnici tih područja na kojima su odlagališta evidentirana. Vjerujem da će ista akcija biti organizirana i ove godine. Datum čišćenja svijeta je 21. travnja. Više informacija o tome, kao i prijavu odlagališta možete izvršiti OVDJE

UKOLIKO BUDE BILO ZAINTERESIRANIH ZA OVOGODIŠNJI WORLD CLEANUP DAY, MJESNI JE ODBOR SPREMAN PARTICIPIRATI U OBLIKU LOGISTIKE, NABAVKE KONTEJNERA, OKUPLJANJA VOLONTERA I SL.

Oznake: mjesni odbor

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.