ponedjeljak, 05.12.2011.

Neopreznost, nemar ili ....

Usluga Poreč zajedno s Gradom nastoji održavati zadovoljavajući komunalni standard i u naseljima u zaleđu, pa se tako redovito odvozi i kućni otpad. No, pojedincima nisu dovoljna upozorenja koja se nalaze na samim spremnicima za kućni otpad a koja govore o tome što je komunalni otpad. Možemo zvati njihovo ponašanje slučajnošću, neopreznošću ili nemarom, no u spremnicima se zaista pronalazi svašta. Ono što spada u kućni otpad, ali i ono što ne spada.

Prošle je sedmice u Velenikima netko ubacio u veliki spremnik otpada od 1200 litara pepeo iz peći ne obazirući se na upozorenja. Uz pepeo, u spremnicima se tako našao i žar koji je zapalio smeće. Pošto se događaj zbio u noćnim satima, te nitko nije uočio dim, dva su spremnika u neposrednoj blizini boćališta u potpunosti izgorjela.

Ovim putem upućujem apel mještanima naših naselja, ali i svim ostalim posjetiteljima bloga da pripaze na odlaganje smeća, te da u spremnike za KUĆNI OTPAD ne ubacuju ono što nikako tamo ne spada, a to je svakako pepeo i žar.

Posljedice neopreznosti, nemara ili lijenosti...

Photobucket
Veliki spremnik otpada od 1200 litara...

Photobucket
...i ono što ostaje od 2 velika spremnika nakon nemara

Photobucket
Upozorenje na svim velikim spremnicima komunalnog otpada.

Ukoliko primijetite da na nekim od spremnika nedostaje upozorenje, obratite nam se putem maila rvelenik@gmail.com


- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.