ponedjeljak, 28.11.2011.

Važne vijesti s 31.sjednice Gradskog vijeća



U četvrtak 24. studenog održana je 31. sjednica Gradskog vijeća, a među dnevnim redom našle su se dvije točke koje se izravno dotiču Vrvara i našeg mjesnog odbora. Pod točkom 9. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Varvari - St. Lindi usvojen je Urbanistički plan uređenja naselja Vrvari - St. Lindi. Ovaj dokument predstavlja temelj budućeg razvoja naselja, a posebice prometne infrastrukture, javnih površina i mogućnosti gradnje. Jedini službeni dokumenat sličnog karaktera nastao je davne 1975. godine i samo je djelomično obuhvaćao područje Vrvari.

Pod točkom 10. usvojena je Odluka o odabiru najpovoljnijih ponuda za izvođenje radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni školske zgrade u Varvarima na k.č. 311, K.O. Žbandaj. Najpovoljnija ponuda za izvođenje radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni školske zgrade u Varvarima povjerena je za I. grupu radova, koji obuhvaćaju građevinsko obrtničke radove, radove na izradi vodovoda i kanalizacije, poduzeću GIP d.o.o. iz Karojbe (na ukupan iznos od 1.698.385,70kn+PDV); za II. grupu radova, koji obuhvaćaju elektro instalacije, poduzeću INSTAL d.o.o iz Poreča (na ukupan iznos od 164.862,00kn +PDV); te za III. grupu radova koji obuhvaćaju strojarske instalacije poduzeću Vladimir Gortan iz Pazina (na ukupan iznos od 530.794,29kn +PDV).

Skrećem vam pažnju da je u prvo čitanje proračuna za 2012. godinu uvršten i trošak djelatnica vrtića. Vrtić bi trebao započeti s radom u novoj školskoj godini 2012. s dvije grupe djece. Prvu bi sačinjavala grupa od cca 25 mališana u jaslicama, a drugu 25 djece vrtićke dobi. Na ovim ćemo vas stranicama i dalje detaljno informirati o svim radovima na uređenju naše škole.

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.11.2011.

Nastavak hortikulturnog uređenja u Velenikima

Već smo vas informirali, cjenjeni čitatelji, o nagradi Turističke zajednice Grada Poreča "Dodir leptira". Da vas podsjetim, MO Vrvari je ove godine osvojio drugo mjesto po uređenosti, odmah iza MO-a Nova Vas. Cilj akcije koju svake godine provodi TZ je spremiti se za turističku sezonu, potaknuti ljude na očuvanje okoliša i uređenje svojih naselja. Nagrada se sastoji od plakete i donacije u novcu kojeg su MO-i dužni investirati u daljnje uređenje naselja.

Pošto su proteklih godina s novcima nagrade uređivani parkovi i igrališta u Musaležu (2009.) i Vrvarima (2010.), ove godine je odlučeno da će se hortikulturno oplemeniti igralište u Velenikima koje je, uslijed nezapamćene suše, ostalo bez više crnika i oleandera. Na uređenju okoliša igrališta angažirano je specijalizirano poduzeće MaK vrtovi, a koje je ovih dana započelo sa sadnjom bilja. U konzultaciji s Davorom Kuterovcem iz MaK vrtaova dogovorena je sadnja više stablašica i visokog grmlja. Kraj igrališta su tako posađene tri crvenolisne šljive, tri oleandera i dvije fotinije, a ovih će se dana prostor oplemeniti i s drugim ukrasnim biljem. Sveukupna investicija iznosi cca 8.000 kuna s pdv-om.

Jesenska se sadnja preporučuje kao bolja za naše krajeve, jer tako biljke spremno dočekuju proljeće i kretanje vegetacije. Nadajmo se da će ova sadnja polučiti dugogidišnjim rastom ukrasnog bilja na zadovoljstvo svih korisnika igrališta.

Kako je to bilo prilikom sadnje...

Photobucket
Sadnja novih oleandera....

Photobucket
...i crvenolisnih šljiva.

Photobucket
Pogled na igralište

- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.