petak, 23.09.2011.

Održana 1. sjednica MO-a Vrvari u novom sazivu

Zgrada nekadašnje škole

U ponedjeljak 20. rujna 2011. održana je 1. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Vrvari nakon održanih izbora. Sastanku je prisustvovalo 4. od 7. članova, a dnevni se red sastojao od slijedećih točaka:

1. Priprema prijedloga komunalnih akcija i investicija za 2012. godinu,

2. Informacija o rekonstrukciji zgrade škole u Vrvarima,

3. Razno.

Ad. 1.) Na početku rasprave o prijedlozima komunalnih aktivnosti i investicija za 2012. godinu, članovima MO-a prezentirana je realizacija plana za 2011. godinu. Predsjednik MO-a je predložio da se prijedlog akcija i investicija za 2012. godinu donese naknadno, a vijećnici su dobili zadatak da ispitaju potrebe i inicijative mještana kako bi se dobio što kvalitetniji prijedlog aktivnosti uređenja MO-a u 2012. godini.

Ad. 2.) Predsjednik Vijeća informirao je vijećnike o potpisivanju ugovora o sufinanciranju rekonstrukcije zgrade škole u Vrvarima između Talijanske Unije i Grada Poreča. Nakon rasprave što je uslijedila Vijeće MO-a donijelo je slijedeći zaključak: "Pošto Vijeće MO-a nema novih informacija o rekonstrukciji zgrade škole u Vrvarima, Vijeće traži od Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom pisano odgovor kada će se raspisati natječaj za rekonstrukciju zgrade, kada će krenuti posao same rekonstrukcije i kada se planira da će škola biti u funkciji dječjeg vrtića i jaslica?

Upravo smo saznali da će natječaj biti raspisan ovih dana i da će isti biti dostupan izvođačima u oglasnom dijelu Narodnih novina. Isto tako saznajemo s Vijeća Grada Poreča da se prve grupe djece očekuju u školi na jesen 2012. godine.


Ad. 3.) Predsjednik Vijeća informirao je prisutne o skorom početku adaptacije prostora MO-a u Musaležu kako bi stolnotenisači imali bolje uvjete treniranja. Više o tome u idućim postovima.

Iz STK Poreč primili smo zamolbu o potrebi osiguravanja dodatnih grijalica na struju za polaznike kluba. Ukoliko kući imate takvih grijalica, a da vam nisu potrebne, pozivamo vas da ih posudite ili eventualno donirate stolnoteniskom klubu za potrebe treniranja u Musaležu. Kontakt za suradnju je mail rvelenik@gmail.com

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.09.2011.

Nakon Vrvara, turnir i u Velenikima

Već tradicionalno, prve subote u rujnu Veleniki su domaćini boćarskom turniru trojki. Proteklog se vikenda u Velenikima okupilo 12 ekipa i to boćari: Muggie (Milje-Italija), Musaleža, Nove Vasi, Trieste transporti (Italija), Muntrilja, Sv. Lovreča, Rapavela, Vrvari, Buići, Seline i dvije ekipe Veleniki. Turnir je započeo prigodnim govorom u 12 sati, a nakon čega je uslijedila okrepa u vidu fažola i tripica. U tom pogledu, domaćinima treba uputiti pohvalu, jer su uz pomoć Grada Poreča i sponzora osigurali da nitko ne ostane gladan ni žedan. Tijekom samog turnira glazbenu su potporu događaju pružali glazbenici iz Italije.
Nakon čitavog dana igranja, pobjednici su postali Darko Milohanić, Pere Kovrlica, Ivan Milohanić i Franko Puniš iz ekipe Veleniki 1, drugo je mjesto osvojila ekipa Selina mladi, a treći su bili boćari Musaleža.

Photobucket
Svečano postrojavanje prije početka igara

Photobucket
Muzikanti u akciji

Photobucket
Na "terenu"

Video prilog:


NAPOMENA:

Danas započinje nova školska godina. Molim vas da vodite računa o našim školarcima. Vozite oprezno!

- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.