utorak, 31.05.2011.

Informacija o biračkim mjestima

Poštovani mještani, dužni smo vam još jednu veoma bitnu informaciju. Za ove izbore biti će otvorena 2 biračka mjesta.

Biračko mjesto broj 1 je u Vrvarima, u zgradi škole. Ovo izborno mjesto obuhvaća birače s prebivalištem u: Velenikima, Vrvarima, Porečkoj ulici, Školskoj ulici, ulici Piantade, Trsi, Ladonja, Pod vrti, Buranka, Baldini, Stancija Diklić i Stancija Lindi.

Biračko mjesto broj 2 je ono u prostorima Mjesnog odobra u Musaležu. Ovo izborno mjesto obuhvaća birače s prebivalištem u Musaležu i Valkarinu.

- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.05.2011.

Predstavljanje kandidacijskih lista

S obzirom da je u prijašnjem postu najavljeno održavanje izbora za Vijeće Mjesnog odbora Vrvari, red je da predstavimo i liste. Za izbore su se kandidirale 3 liste. Navodimo ih redoslijedom kako će biti i na biračkom listiću:

1. Hrvatska demokratska zajednica - HDZ
Nositelj liste: Vlado Atalić

1. Vlado Atalić - Musalež
2. Marko Radić - Vrvari
3. Antonija Đugum - Musalež
4. Marijo Tomičić - Vrvri
5. Miroslav Slišković - Musalež
6. Anto Krajina - Musalež
7. Željko Tomac - Musalež

2. Istarski demokratski sabor - IDS
Nositelj liste: Robert Velenik

1. Robert Velenik - Veleniki
2. Silvia Milohanić - St. Diklić
3. Marko Rioža - Musalež
4. Aliče Pištan - (Buranka) Vrvari
5. Gabriela Pribetić - (Školska ul.) Vrvari
6. Ivan Gašparini - Musalež
7. Anton Milanović - Musalež

Web stranice liste IDS-a

3. Socijaldemokratska partija Hrvatske - SDP
Nositelj liste: Stanislav Poropat

1. Stanislav Poropat - Vrvari
2. Marina Knežević - Vrvari
3. Desimir Bošković - Vrvari
4. Slađana Hamzić - Musalež
5. Zoran Babac - Vrvari
6. Lana Vojković - Vrvari
7. Denis Hamzić - Musalež

- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.05.2011.

Ljetni kamp za stolnotenisače

Zamoljeni smo od trenera STK Poreč da objavimo slijedeću informaciju:

Stolnoteniski klub Poreč organizira LJETNI KAMP za djecu iz područja grada Poreča i okolnih naselja.

Kamp će se održati od 01.07. do 01.08., te u terminu od 01.8. do 01.09. Aktivnosti djece u kampu odvijati će se u prostorima Palestre i kupališta Pical u Poreču.

Specifičnost kampa je u tome što djeca mogu biti cijelo ljeto u kampu i to u oba predviđena termina.

Aktivnosti u kampu odvijati će se: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom u vremenu od 08 do 15 h ili po dogovoru s trenerom.

Cijena pohađanja ljetnog stk kampa je 500 kuna mjesečno ne uključujući obroke.

Informacije i prijave kod trenera Damira Vidovića tel: 091/787-7-127.

Prijave se primaju do 11.06.2011.

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.05.2011.

Raspisani su izbori za Vijeće Mjesnog odbora Vrvari

Dragi naši čitatelji, ove su četiri godine prošle vrlo brzo. Došlo je vrijeme da se ponovno biraju vijećnici našeg mjesnog odbora. Gradonačelnik je donio odluku o izborima i ovom vam je prilikom prenosim u cijelosti:

Temeljem članka 53. Statuta Grada Poreča-Parenzo ("Službeni glasnik Grada Poreča-Parenzo" br.06/09.) i članka 4. Odluke o provedbi izbora u mjesnim odborima na području Grada Poreča-Parenzo, ("Službeni glasnik Grada Poreča-Parenzo" br.08/02.), Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo donosi

O D L U K U
o raspisivanju izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Vrvari

I.
Raspisuju se izbori za članove vijeća Mjesnog odbora Vrvari.

II.
Izbori će se održati dana 05.lipnja 2011.godine (nedjelja).

III.
Ova odluka stupa na snagu dana 05.05.2011. godine, a objavit će se u "Službenom glasniku Grada Poreča-Parenzo".

KLASA: 013-03/11-01/1
URBROJ: 2167/01-09/01-11-1
Pore -Parenzo, 03.05.2011.
GRADONAČELNIK
Edi Štifanić, v.r.

Nadam se da sam donekle ispunio vaša očekivanja. Puno se toga pozitivnog desilo na našem području i to od prvog BLOGA takve vrste u Hrvatskoj putem kojeg smo veoma uspješno komunicirali i surađivali, pa do rješavanja prometne problematike postavljanjem znakova, poboljšanja preglednosti prometa kod izlaska iz Vrvara, pa do novih dječjih igrala (Vrvari i Veleniki), asfaltiranih površina (parking i ceste u Vrvarima, Velenikima, Valkarinu i Musaležu), radnih akcija, otvaranja škole stolnog tenisa u Musaležu, čekaonica za djecu (Musalež i Vrvari) i drugih aktivnosti. Nije mi želja taksativno navoditi naše rezultate, uostalom, ovaj blog daje cjelovit pregled naših aktivnosti. Osobno izražavam svoje zadovoljstvo izuzetnom suradnjom sa svima vama.

Bilo je problema koje nisam uspio rješiti, no pitanja sam svakako postavljao, i to od asfaltiranja dijela ulica Pjantade ("Herakovi stanovi" - pitanje na gradskom Vijeću), pa do ponovljenih odlagališta smeća, iako morate priznati, jako smo se trudili oko toga. U više smo navrata čistili razna odlagališta, zvali komunalne redare, upozoravali... No ipak su nagrade došle, a nagrade su prvenstveno vaše riječi potpore. Naš je trud u više navrata prepoznala i Turistička zajednica Grada Poreča uručivši nam više nagrada kao najbolje uređenom mjesnom odboru. Novac od tih nagrada redovito je odlazio na hortikulturno oplemenjivanje naših naselja, košnju i čišćenje deponija.

Vodili smo računa o svakom segmentu naše male zajednice. Ubuduće nas očekuju novi izazovi i aktivnosti, planirana je tu već najavljena obnova naše stare škole, uskoro će se usvojiti i UPU Vrvari, a koji je od presudnog značaja za daljnje planiranje i razvoj naselja. U tom pogledu moram napomenuti i zahtjev MO-a da se u naselju zabrani postavljanje antenskih stupova telefonije. Vrvari će usvajanjem plana biti oslobođeni od novih telefonskih antena. Planirano je i poboljšanje prometne problematike (izgradnja rotora), a uskoro bi trebalo biti novosti i oko javne kanalizacije, uglavnom naša mala mjesta postaju izuzetno pogodne sredine za ugodno življenje. Za kraj, nadam se da ćete iskoristiti vaše zakonsko pravo, ali i obavezu, te ćete 5.6.2011. (nedjelja) izaći na izbore.

----------------- ooo -----------------

Kratak osvrt na posljednje anketno pitanje

15.03.2011. na blog je bila postavljena anketa o zadovoljstvu posjetitelja ovim blogom. Sveukupno je na anketno pitanje odgovorilo 18 posjetitelja. U potpunosti je zadovoljno blogom 56% posjetitelja, 39% je djelomično zadovoljni, a nezadovoljnih je 6% posljetitelja. Zahvaljujem vam. Očito da je jedan takav suvremen medij bio potreban našoj maloj sredini. Nadam se da ćemo se nastaviti zajedno družiti na ovim web stranicama.

Za MO Vrvri Robert Velenik

- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2011.

Talijani sufinanciraju uređenje vrtića u Vrvarima

Konačno imamo dobrih vijesti za sve mlade roditelje, bake i djedove, ali i ostale naše sumještane! Kako već dobro znate, jedna od kapitalnih investicija na našem području je i obnova stare škole u Vrvarima. Dugo se pričalo o početku obnove naše škole, no s pojavom gospodarske krize i financijskih problema u Gradu Poreču, mnoge su investicije morale biti stopirane. S pribavljanjem financijskih sredstava stvorili su se uvjeti da se krene s toliko željenom obnovom i stavljanjem u funkciju djece tog našeg monumentalnog zdanja. Sam projekt obnove doživjet će sitne preinake, tako da će na 1. katu škole biti uređen prostor za rad Mjesnog odbora, ali i prostor za jednu vrtićku skupinu djece pod upravljanjem Dječjeg vrtića "Radost". Talijanska Unija i Narodno sveučilište iz Trsta sufinancirat će rekonstrukciju s 224 tisuće eura dok će razliku iznosa platiti Grad Poreč. Sufinanciranjem rekonstrukcije, talijanski dječjeg vrtića „Paperino“ dobit će prostore u prizemlju zgrade. Početak radova planiran je za prosinac ove godine. Vjerujte, radujem se početku obnove kao malo dijete. Obnova će uključitavi ne samo kompletnu rekonstrukciju zgrade po modernim standardima gradnje, nego će se izrazito paziti i na pedagoške standarde uređenja, a neće biti zanemaren niti okoliš škole. Rekonstrukcijom je planirano postavljanje i adekvatnih dječjih igrala u dvorištu, te uređenje parkinga za roditelje.

Realizacijom navedene kapitalne investicije i skorim usvajanjem UPU-a Vrvari stvorile su se pretpostavke kvalitativnog skoka u razvoju ne samo naselja Vrvari, nego i ostalih naših naselja iz kojih će djeca gravitirati prema novouređenom vrtiću.

Više o potpisivanju Pisma namjere o rekonstrukciji zgrade bivše škole u Vrvarima možete saznati u reportaži TV ISTRE (VIJESTI OD 10.05.2011)

Robert Velenik MO Vrvari

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2011.

Dodatno čišćenje

Ovih smo dana nastojali potaknuti mještane na čišćenje i održavanje svojih okućnica. Kako naglašava jedna naša redovita čitateljica, kontejneri u Vrvarima su napunjeni ekspresnom brzinom, a da ne bi bilo razočaranih, ali i smeća u okolišu, potrudit ću se ponovno organizirati postavljanje velikih kontejnera u Vrvare. U ostalim naseljima je akcija urodila plodom, a ljudi nisu iskazali interesa za ponovljenim odvozom.

Vezano uz eko akciju, sutra se nastavlja čišćenje. Radi se o hrpama biljnog otpada kod mini rotora u Vrvarima (Buranka), te otpad uz ulicu Pjantade. Nadam se da ta mjesta neće postati uobičajena odlagališta jer za takvo što nema potrebe. Akcije provodimo redovito i na zahtjev mještana postavljamo dodatne kontejnere. U slučaju da mještani ne mogu čekati, uvijek postoji odlagalište otpada Košambra.

Photobucket
Zeleni otpad koji će biti uklonjen iz ulice Baldini

Photobucket Otpad uz ulicu Pjantade

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.