ponedjeljak, 09.05.2011.

Talijani sufinanciraju uređenje vrtića u Vrvarima

Konačno imamo dobrih vijesti za sve mlade roditelje, bake i djedove, ali i ostale naše sumještane! Kako već dobro znate, jedna od kapitalnih investicija na našem području je i obnova stare škole u Vrvarima. Dugo se pričalo o početku obnove naše škole, no s pojavom gospodarske krize i financijskih problema u Gradu Poreču, mnoge su investicije morale biti stopirane. S pribavljanjem financijskih sredstava stvorili su se uvjeti da se krene s toliko željenom obnovom i stavljanjem u funkciju djece tog našeg monumentalnog zdanja. Sam projekt obnove doživjet će sitne preinake, tako da će na 1. katu škole biti uređen prostor za rad Mjesnog odbora, ali i prostor za jednu vrtićku skupinu djece pod upravljanjem Dječjeg vrtića "Radost". Talijanska Unija i Narodno sveučilište iz Trsta sufinancirat će rekonstrukciju s 224 tisuće eura dok će razliku iznosa platiti Grad Poreč. Sufinanciranjem rekonstrukcije, talijanski dječjeg vrtića „Paperino“ dobit će prostore u prizemlju zgrade. Početak radova planiran je za prosinac ove godine. Vjerujte, radujem se početku obnove kao malo dijete. Obnova će uključitavi ne samo kompletnu rekonstrukciju zgrade po modernim standardima gradnje, nego će se izrazito paziti i na pedagoške standarde uređenja, a neće biti zanemaren niti okoliš škole. Rekonstrukcijom je planirano postavljanje i adekvatnih dječjih igrala u dvorištu, te uređenje parkinga za roditelje.

Realizacijom navedene kapitalne investicije i skorim usvajanjem UPU-a Vrvari stvorile su se pretpostavke kvalitativnog skoka u razvoju ne samo naselja Vrvari, nego i ostalih naših naselja iz kojih će djeca gravitirati prema novouređenom vrtiću.

Više o potpisivanju Pisma namjere o rekonstrukciji zgrade bivše škole u Vrvarima možete saznati u reportaži TV ISTRE (VIJESTI OD 10.05.2011)

Robert Velenik MO Vrvari

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.