utorak, 31.08.2010.

Turnir i nagrada MO-u

Krenimo redom. Prošlog je vikenda održan tradicionalan boćarski turnir u Vrvarima. Taj se turnir u trojkama održava od 80-tih godina prošlog stoljeća. Domaćini su u subotu 28. kolovoza na svom terenu okupili 12 ekipa i to: Rapavel, Selina, Veleniki, Vrsar, Sv. Lovreč, Muntrilj, Funtana, Muntižana, Novo naselje i 3 ekipe Vrvari. Okupljanje je započelo u 11 i 30 zajedničkom marendom. Inače, po pitanju hrane i pića domaćini su se zaista potrudili tako da svi boćari zasigurno nisu otišli doma gladni. Subotnji je turnir nakratko prekinuo pljusak, no to nije spriječilo društvo da nastave druženje uz pjesmu.

Održavanje turnira omogućio je Grad Poreč, Usluga je pokosila travu uz igralište, a natjecatelji su mogli koristiti i za tu priliku dopremljen kemijski wc.

Turnir Vrvari 2010 1
Jutarnje okupljanje


Kratak video početka druženja


Boćari na zagrijavanju

Pobjednici turnira su slijedeći:
1. mjesto Sv. Lovreč
2. mjesto Novo naselje
3. mjesto Vrvari 2


Drugi dio posta posvećujem eko akciji "Dodir leptira". O toj akciji nije potrebno dodatno pisati jer se već duži niz godina odvija u mjesnim odborima koji okružuju sam grad. Konačno je naš MO osvojio prvo mjesto. Uručivanje nagrada odvijalo se u nedjelju 29. kolovoza na Trgu slobode. Nagrada se sastoji od plakete i radova na hortikulturnom uređenju naselja u iznosu od 12.000 kuna. U dogovoru s djelatnicima Usluge nastavit ćemo hortikulturno uređivanje naših naselja. Informacije radi, drugu je nagradu osvojio MO Nova Vas, a treću Fuškulin.

Povodom osvajanja prvog mjesta na ovogodišnjoj eko akciji želim zahvaliti svim dobrim ljudima koji su se potrudili urediti svoje okućnice, ali i onima koji su reagirali na ukazane im nepoželjne postupke.

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.08.2010.

Ljetni post

Motiv ljeta...

Prošlo je već podosta vremena od kada nema novih postova. Razloga ima više. Jedan od važnijih je više manjih novosti koje nisu bile dovoljne za 1 post. Zbog toga ću vam ovim postom pružiti uvid u problematiku MO-a u posljednjih mjesec i više dana.

Pozivi i mailovi

Od sumještana sam dobio niz upita. Prvi se odnosio na tretiranje komaraca. U Gradu sam dobio informaciju da je u Vrvarima i okolici zaprašivanje protiv komaraca obavljeno 3 puta, te da će po potrebi izaći na teren još jednom.

Drugo je pitanje bilo vezano uz svjetlo reflektora i okupljanje mlađih osoba na igralištu u Vrvarima do 4 sata ujutro. Naši mladi tako ometaju san susjedima i njihovim gostima galamom i jurnjavom motorima. U dogovoru s ljudima iz Komunalnog odjela postaviti će se tajmeri kojim će se regulirati rasvjeta na dječjem igralištu u Vrvarima do razumnog vremena. Reflektori svakako neće goriti do 4 sata ili dulje.

Realizirane investicije

Neki su od vas već primijetili novu regulaciju prometa u naselju Vrvari. Prije desetak dana postavljena je vertikalna signalizacija na najkritičnijim područjima naselja. Osim toga iscrtana je i horizontalna signalizacija, a sve s ciljem boljeg i sigurnijeg prometovanja kroz naselje.

Photobucket
Nova signalizacija u ulici Baldini - Vrvari

Photobucket
Horizontalna signalizacija u ulici Baldini

Photobucket
Veća sigurnost prometa - sporedna cesta i STOP kod igrališta - Vrvari

Osim ove investicije, dodatno je šljunkom nasipan put koji vodi od Valkarina do St. Grbina (Grbinovice). Razlog učestalog nasipavanja tog puta je izlokanost uslijed mnogobrojnih kiša.

Vijećnička pitanja

Kako bih vam mogao odgovoriti na pitanja, iskoristio sam mogućnost prisustva u Vijeću Grada Poreča, te sam tako nadležne pročelnike pitao o UPU-u Vrvari i o asfaltiranju ulice Pjantade.

Na pitanje o UPU-u odgovorio mi je pročelnik Damir Hrvatin. Njegov odgovor prenosim u cijelosti. Damir Hrvatin odgovorio je kako je plan tehnički pripremljen za javnu raspravu te je predložio da se rasprava održi krajem kolovoza i cijeli mjesec rujan budući je u tijeku turistička sezona. Javno izlaganje Plana biti će održano u prvoj polovici rujna.

Na pitanje o asfaltiranju ulice Pjantade očekujem pismeni odgovor.

Korisno je znati...
Nisam znao kako nasloviti ovaj dio posta. Kako ste već primijetili, nastojim vas upoznati s korisnim informacijama-savjetima koje našu svakodnevnicu čine ugodnijom i manje stresnom. Osim toga želja mi je informirati vas o općenitim temama, ne vezanih usko uz MO, ali koje mogu koristiti zajednici u kojoj živimo (sjetite se posta o ambroziji, ICE i lovcima).

Danas vas upoznajem s jednim zanimljivim POSTUPKOM UKOLIKO ŽELITE DA VAM SE NE DESI GUBITAK DRAGOCJENOG PREDMETA, ili barem vam se povećava mogućnost povratka predmeta od strane onih koji predmet nađu. Zove se REWARD IF RETURN. Dakle, intencija je da ponudite nagradu onome koji pronađe vaš izgubljeni predmet (mobitel, fotoaparat, pc, ključeve kuće, od auta, itd., itd.). Pitate se zašto bi to učinili ako niste ništa izgubili? Pa još bolje. Ipak bi bilo dobro na sve vrijedne predmete napisati REWARD IF RETURN te svoj broj za kontakt (drugi mobitel, fiksni broj i sl.) Takav natpis s podacima možete zalijepiti na pc i mobitel. Podatke možete staviti i na privjesak ključeva. Ako se pitate kako to da koristim englesku inačicu naše: NAGRADA ONOME TKO NAĐE... je u činjenici da smo sve više okruženi strancima - turistima, pa eto zbog toga. Svakako onda onima koji vam vrate predmet morate ostaviti koju kunu nagrade. Koliko ćete ostaviti ovisi o vrijednosti predmeta. Moja je preporuka da to bude iznos od cca 10% vrijednosti predmeta.

- 13:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.