četvrtak, 24.09.2009.

Asfaltiranje, kontejneri i druge informacije...

Strojevi spremni za akciju...

Kako ste već vjerojatno upoznati, ovih je dana nakon proljetne stanke nastavljeno asfaltiranje u našem mjesnom odboru. Naime, ovog je proljeća asfaltirano okretište za autobuse u Velenikima, a sada je došao red na Valkarin i Musalež. Grad je već izvijestio širu javnost o vrijednosti investicije, a to možete pogledati OVDJE. Kako to izgleda nakon asfaltiranja prikazano je na slijedećim fotkama:

Image and video hosting by TinyPic
Novi parking nasuprot igrališta u Musaležu

Image and video hosting by TinyPic
Sveukupno na novom se parkingu može parkirati 7 automobila

Image and video hosting by TinyPic
Asfaltiran je i put prema lokvi (Musalež)

Image and video hosting by TinyPic
Proširena je i nepregledna krivina prema Valkarinu čime se smanjila mogućnost izlijetanja autom van ceste.

Image and video hosting by TinyPic
Osim asfaltiranja, Musalež je dobio i više prometnih znakova. Posebice je znakovima označena prisutnost pješačkog prijelaza, no mnogi se vozači ne pridržavaju brzine vožnje. Upravo radi toga prije Nove godine postavit će se uspornici u blizini spomenutog prijelaza.

Od ostalih informacija bitnih za sve vas posebno je potrebno naglasiti jesensko pospremanje. U tu svrhu, ovih će dana u sva naselja Mjesnog odbora biti postavljeni veliki kontejneri za krupni otpad o čemu ćete putem ovog bloga i plakata na oglasnim pločama biti na vrijeme obaviješteni.

Pisao sam o asfaltiranju, pisao sam o kontejnerima, ostale su dakle "druge informacije". Neki su od vas već upoznati s probama koje bend Circus održava u našoj staroj školi u Vrvarima. Ostalima ću ovom prilikom objasniti. U kolovozu mi se osobno obratio Fredi Šegon, naš sumještanin, a ujedno i član spomenutog benda. Dečki nisu imali prigodnog mjesta za održavanje proba, a primijetio sam da su se oko stare škole počeli okupljati radoznali klinci koji su nastojali provaliti u prostor. Kako bi prostor zaštitili, ali i spriječili ozljeđivanje radoznalih klinaca s bendom je dogovoreno korištenje prostora do obnove škole.

Toliko za sada. Uskoro slijede nove zanimljivosti na terenu i na blogu.

- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.