28.06.2006., srijeda

ZOO

evo jos jedna od starijih prica...
sad cu pocet dopisivati novije...

ZOO

Vrtilo mu se u glavi, nije znao gdje je. Sjecao se samo snaznog bljeska kroz vjetrobransko staklo automobila dok se vozio kuci s posla.
Ležao je na nečem tvrdom, zavezan remenjem oko zglobova na rukama i nogama. Oko njega nalazila se samo tama i mrtva tišina osim sporadičnog šuma nekakvog uređaja za kojeg nije znao što radi. Svaki je šum bio popraćen slabašnim povjetarcem koji je prelazio preko njega i osvježavao zrak koji je disao. Iz toga je zaključio da zvukove proizvodi pročiščavać zraka.
Pokušao se osloboditi. Trznuo obje ruke kako bi potrgao remenje, ali nije uspio. Isto se ponovilo i sa nogama. Nije bilo izlaza, morao je pričekati da ugleda svoje još tajanstvene tamničare.
Sekunde su mu prolazile kao vječnost dok je sav napet isčekivao dolazak do sada još neviđenih neprijatelja. Osjećao je strah duboko u kostima, frustraciju koja proizlazi iz zatočenosti, razočaranje, sažaljenje nad samim sobom i na kraju je pao u san, shrvan osjećajima i umorom izazvanim napetim isčekivanjem.
Probudilo ga je jako svjetlo i žamor grlenih zvukova. U prvi mah nije shvatio što ga okružuje i onda mu je polako do uma došla slika koju su oči gledale. Onesvjestio se od straha, a nekoliko očiju istog bića gledalo g aje sa zanimanjem. Dugačak krak bolesne ljubičasto-plave boje podigao je skalpel sa stola i počeo svoj krvav posao.
Ovoga ga je puta probudila intenzivna bol u svakom mišiću, svakoj kosti. Prsni koš mu je pucao od boli. Otvorio je oči i odmah ih zatvorio, navrle su mu suze, bol ga je natjerala da vrisne. Sve četiri ruke su mu se zgrčile i duge kanđe nasađene na njegove nekad ljudske, sada duge i člankovite prste, zarezale su duboko u metal stola pod njim.
Iz čeljusti na prsima izašao je vrisak, visok, dugotrajan, pun boli i patnje. Dugački šiljasti zubi zaškrgutali su i čvrsto se stisnuli jedni uz druge.
Bez ikakve nade zatvorio je oči, želeći svoju smrt.
Ljigavo, krakato biće zadovoljno je promatralo rezultat svog eksperimenta i odlučilo u koji će kavez smjestiti svoj novi zoološki eksponat.

<< Arhiva >>

(C)opyright MorteTM