DALMACIJO RODILA SAM TI SINA

moj mejl: renataruda@yahoo.se
stari mejl mi NE radi
ADRIANO,DITE MORA, MASLINE,KAMENA I DRACE

Cili Jadran donija si u svojim ocima sine.
roden:18.8 2003
u 9 i 2 minute
4220g i 52cm
Najlipsi andeo je izabrao bas mene za svoju mamu

moj mejl: renataruda@yahoo.se



Creative Commons License


Ovo djelo je ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje 2.5.

Renata Dragicevic Ruda

Skapa en profillänk



















rodjen 4 220g i 52cm
izlazi sa 3 880g
14 dana 4 300g
23 dana 4 850g
4 sedmice +2 dana 5 430g
5 sedmica+2 dana 5 660g
6 sedmica+3 dana 6 170g
7 sedmica+2 dana 6 410g
2 miseca 6 770g i 63cm
3 mjeseca 7 595g i 67cm
4 miseca 8 260 i 68cm
5 miseci 8 950 i 70,8cm
6 miseci 9 470 i 73,8cm
8 miseci 10 050 i 74cm
9 ipo miseci 10 750 i 76cm
12 miseci 11 355 i 79cm
16 miseci 12,750 i 86cm
18 miseci 13,100 i 87,5cm













































































































































































































































































more~snova

subota, 27.02.2010.

Nasa Neda Mandir i klapa Fjaka

(Prvo da, neovisno o temi posta, pohvalim pun misec i sve sta on sa sobom donosi 2+2) mah
U ovih skoro 6 godina bloganja napisala sam tek par postova koji nisu imali veze sa mojim sinom a imali su sa crkvom ( i obicno bi to bio napad sa moje strane).
Doslo je vrime za okrenit plocu.
Nisam postala religioznija nego sta sam bila do sada ali su mi neke osobe uspile donekle odagnat tu negativnu sliku koju sam ja ( na racun vlastitog iskustva) imala o crkvi ( ne vjeri vec crkvi).

Jedna od tih posebnih ljudi je i Neda Mandir, zena koju nisam nikad srela, vidila, popricala a za koju bi dala ruku u vatru da je znam, da smo se negdi, pa makar u nekom Njegovom prostranstvu, ili snu sreli.
Moj prvi dodir sa njom je bio pocetkom 2004-e kad je na zenskom forumu, gdje sam bila svaki dan, njena cerka Matea stavila njenu mama-neda stranicu
Cim sam je vidila na slici odma me se vec jako dojmila.Ubrzo nakon sto je Matea stavila link o njoj Neda je umrla.

Bez obzira koliko to nekome zvucalo cudno ja i Neda imamo posebnu vrstu poznanstva i komuniciranja pa se tako ona meni zna javiti s vrimena na vrime. Cak sam to i rekla Matei i ona je odma shvatila ( netko drugi bi rekao da sam ili napusena, pod nekim tabletama ili cudakinja).

Dobila sam na poklon 2006-e knjigu "Nasa Neda" u kojoj se nalazi zbirka njenih tekstova koje je pisala za "Glasnik Srca Isusova i Marijina". Procitala sam je u dahu sto sa smijehom sto sa suzama na brodu iz Korcule do Splita.

Krscanka koja je bila to u svojim djelima i rijecima,visa medicinska sestra koja je uz Njega najvise volila svoje petero djece, muza,unucad, svoje bolesnike i sve ljude a bila je sposobna i za vrime komunizma prosvercovati fratra u bolnicu da daju zadnje pomilovanje.
Naravno da sam u njenim novelama skuzila i zasto je bas ona ta koja je imala jak utjecaj na mene i koja je tako drugacija, posebna i jaka. Njeno prisustvo je nemoguce ne osjetiti.
I danas dobijem zutu kuvertu sa cd-om klape Fjaka zeljom da me zagrije na ovom hladnom sjeveru poslanu od nadine cere Matee.

Cak i dok sam se hvalila svekrvi kako sam dobila cd i objasnjavala od koga nisam mogla pricati o Nedi bez da se tokom cilog razgovora jezim sta je jako iznenadilo moju sveki pa me ponovo pitala od kud ja Nedu znam jer je mislila da me krivo razumila.

Da bi samo donekle dobili dojam i sliku Nede evo mali odlomak iz njene knjige koji ionako govori sve o njoj,njenoj velicini i sirini srca i duse:
Blagoslov
Blagoslivljam te,majko moja,kada si u svojim poznim godinama na kraju rata u gladi i bijedi rekla NE mojim krvnicima koji su me htjeli likvidirati pod tvojim srcem.
Blagoslivljam te,oce moj,koji si podrzao i pridrzao moju mamu.Blagoslivljam vas koji ste mi u mojem djetinjstvu dali potporu,smijesak,smokvu,narancu ili sendvic s kruhom.Blagoslivljam vas,ucitelji moji,koji ste na mene ostavili pecat ljudskosti i dobrote.
I vas,drage casne i svecenici, koji ste mi u tadasnjem mraku svojim svjetlom pokazali put k spasenju.Blagoslivljam vas,zahvaljujem vam koji ste mi podarili barem jedan Ocenas,blagoslivljam vas,susjedi dragi i prijatelji,koji ste osmislili i obogatili moj zivot.
Tebe blagoslivljam,dragi moj muzu, koji si sa smjeskom i poljupcem doceao svaku moju trudnocu, koji si mi strpljivo vezao cipele i prao noge.Blagoslivljam i vas drage kolegice i lijecnici, koji ste mi bili potpora i pomoc u mojim trudnocama,a posebno u posljednjoj,kada su mi secer i visoki tlak ugrozili cedo i zivot. Blagoslov molim i za vas koji ste mi darovali smiijesak kada sam se bojala,rame kad sam plakala,stolac kad sam se umorila,pune ruke kada su moje bile prazne.
Hvala vam za svaku molitvu,hvala vam sto me razumijete da sam sada spora,da ne mogu uvijek povezati sliku i ton,da zaboravim obecanja.
Blagoslov iznad svega molim za vas, koji cete biti dobri mojima kad mene ne bude ovdje,i za tebe, dragi svecenice,koji ces mi donijeti posljednjupotputbinu.
Vas blagoslivljam ljubljena moja djeco,kad otvorim oci u novi dan i snu otmem posljednju svoju svjesnu misao za vas i vase obitelji da vam Bog,Otac nas,pute blagoslovi.
'

U dalmatisnkoj klapi jedan jedini Dalmatinac, svi drugi iz Zagreba i medu njima dva Nedina sina. Lako cete ih prepoznat... to su ova dva skroz desno zagrljena na svakom snimku klape.
Tila sam stavit pismu "more" koju pivaju a to je ionako ime moga bloga al uz duzno postovanje prema "Nasoj Nedi" znam da ce je najvise obradovati ova druga izabrana pisama. Znam da je i vise nego ponosna na svoju dicu.
Da je vise Neda na ovom svitu zivili bi ka u raju.


- 23:07 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.02.2010.

Adrian pravio muffinse i iglu u snigu

Danas sam zavrsila posal u 15:00 pa samo popodne ja i potomak proveli u pravljenju kolaca. Ma u stvari ima je dvi banane u borsi koju nije poija i tribali smo ih u nesto izmiksat pa su tako zavrsile u kolacu.
Klikom na ovaj crveni link vidite kako Adrian pravi iste kolace prije 5 godina na blogu

Adrian stavlja u zdjelu kolicinu koju mu ja kazem.

Za otprilike 9 vecih ili 15-ak manjih mufinsa je potrebno:
1 ipo dl brasna,1 brasak za pecivo,po zlice cimeta,50g margarina ( ili po deca ulja), 1 ipo dl cukra, 1 zlica vanilije,1 jaje,2 zlice mlika, 1 zrela banana i 1 izribana mrkva.

Sve to izmisat i izlit u kalupe

Peci na 200+ otprilike 15do17 minuti.

Gotove muffinse posut secerom u prahu i to je to.
Ponosni mamin kuvar pokazuje svoje mufinse koje je vecinom spremija u kesu za odnit didi i onda su on i tata otisli do njega ( koji zbog sniga nije danas moga doc kod nas da spremamo veceru)

Zakoniti je dosa oko 17 ipo sa posla i odma su njih dva muska otisli kod dide da mu ociste snig sa skala isprid kuce i da Adrian napravi svoj prvi iglu.

Adrian pravi rupu u hrpi sniga.



Polako se nazire iglu.

Dida gleda sa vrata ( odma me zva na telefon da mi rce kako se jaaako obradova adrianovim kolacima).

Adrian je napravija iglu za sebe i tatu ( oboje su mogli stat unutra) a uz to je i upalija svijecu da napravi malo topliju atmosferu u tom svom novom domu.

Svoj na svome

Koja lipa besplatna avantura za dite sretan thumbup
(2+2) wave

- 20:13 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 20.02.2010.

Mecava, renorviranje i moja uciteljica

Necu kukat u vezi zime, klime i slicno vec cu samo headbang
Slikano prije po ure iz kuzine, kazu mecava ce trajat par dana bang.

Ovaj vikend cemo ja i danijelin muz Per prominiti pod u adrianovoj sobi pa smo cili namjestaj rastavili i izbacili. Ovo je slikano jucer a danas je to jos gore zubo. Potomak spava ovaj vikend kod bake a dan ce provest sa njom i tatom ( moj zakoniti ima dvi live ruke pa nije bas za renorviranje al je zato savrsen otac) smokin

Ajmo na bokun toplije teme od ove mecave. Kazu psiholozi da pet osoba utjecu na nas i svojim postupcima, nacinu ophodenja i slicno oblikuju nas u ono sta od nas postane kao odrasle osobe.
Jedna od mojih pet najutjecajnih osoba koje su imali i ostavili najjaci dojam na mene je moja draga uciteljica iz osnovne skole ( od prvog do cetvrtog razreda) Vanja Aranza.
Vec sam vam pisala o njoj, pa cak je Adrian i sjedio u klupi gdje mu je mama isla u skolu stari post o uciteljici
U svakom je ucenika ona pronasla nesto u cemu ga je gurala i po cemu se ono osjecalo posebnim. Moje likovne radove je sama slala na razna natjecanja pa je tako emisija za djecu 70-ih pocimala sa slikom mog jedrenjaka.
Kad ste tuzni, kupite si buket cvijeca i vidit cete kako cete se odma bolje osjecati-govorila je nama prvasicima. I puno puta kad bi mi dosla zuta minuta kupila bi buket cvica i sitila se tih njenih rici.
Kad sam se doselila u Svedsku 92-e nakon nekog vremena pala mi je na pamet i poslala sam na staru skolu razglednicu njoj i njenom razredu. Od tada, vec 18 godina dobivam od nje pisma, uvik u velikoj zutoj kuverti i uvik sa slikom nekog dila Trogira.

Uz slike bude i po koje iznenadenje u obliku isjecaka iz novine, raznih recepti dalmatinske kuhinje, sitni miljeti,cd-i, hrvatski simboli pa cak i bivseg pape blagoslov koji je ona dobila sa svojim ucenicima pa je to podilila i samnom.
Samo snovi teku uzvodno, to mi je puno puta rekla i napisala u pismu,.
Nemoj nikad prestati sanjati ali nemoj da sve ostane samo na mastanju jer neke snove moras i ispuniti u zivotu. (2+2 wink)

Proslo lito nas je, kad su bili svekar,Anne och Nise u Trogiru, kao i uvik do sada lipo docekala i pocastila njami ( moj zakoniti ne viruje da sam ja bila obicna ucenica vec misli da smo neki daljnji rod lud )belj

Nakon vecere moji svedi su "pali na guzicu" kad su vidili kako je uz sve jos i tortu napravila na kojoj je napisala nasa imena.

Naravno da je torta svake godine u prvu ruku u cast Adriana thumbup

Prosli misec me iznenadila ( onako kako samo ona to zna) tako sto je slikala sa mobitelom ponistru od kuzine doma kod matere mi i ubrala je par cvitica pa mi je to poslala. Inace svaku jesen, lito, prolice i zimu u Dalmaciji ona mi posalje u tim zutim,velikim kuvertama pa tako imam lisca i cvica za napravit herbarij.Imam i pjeska, kamencica, skoljki i morskih trava... imam uvik komad Dalmacije u tim njenim pismima.

I uvik kad pomislim da me ne moze vise iznenaditi ona me iznadi bas kao i jucer kad sam uz malu "Ljubavnu kuharicu" koja je izasla u vecernjaku dobila i ovo pismo puno hvale.
Ne samo da mi pise i da njena pisma dobivam najmanje tri puta misecno, ona me svaku, ama bas svaku nedilju uvik u istu uru ( par minuta do 10h) zovne sa svog mobitela i u minuti mi opise dan , pozeli nesto lipo i zavrsi sa ricima :
-Iden sad u crkvu, pomolit cu se i za tebe. Puno te volim.
I to je to... moja draga uciteljica, po svemu posebna, drugacija... PREDIVNA!


- 08:24 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.02.2010.

Ugodna vece,sendvic torta i spasen mobitel od utapanja

Veceras smo proveli ugodnu vecer u drustvu sa sveki, Perom,Roxanom i malom Isabellom.
Adrian, zakoniti i sveki su bili cili dan na skijanju ( skolski praznici su cilu ovu sedmicu pa je tata uzeja slobodno a ja radim, stedim dane za lito i sunce wink )
Evo dokaz da se torta moze napraviti i od kruva. Ovde se to zove sendvic torta i super je za posluzit goste.

To je red kruva koji se namaze maslom i majonezom pa onda opet red kruva, jaja, majoneze, tunjevine, rakova...

Moze se napraviti dan prije ( ako je sa sunkom i sirom) i triba samo nekih desetak minuta za ukrasiti prije nego gosti dodu.

Napravila sam i strudlu od jabuka njami ( ajme sta se hvalim ka cigo svoga konja nut )

Nasi mali umjetnici

I za kraj,
HVALA TI BOZE sta si spasija moj mobitel od utapanja i koji je zakoniti donija iz praone jer je, za svaki slucaj, isa provjerit moje dzepe prije nego uvali robu u masinu i nasa ga par minuta prije 21:30 pa mi ga dao.wave
Spas u zadnji cas/minut... smokinwave + extra tri side na glavi lud

- 21:33 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.02.2010.

Palacinke,kineska Nova godina i Valentinovo

Jucer smo imali palacinka-vece njami

Nije da se falim wink al ja sam expert za palacinke ( ipak, hvalite me usta moja nut )

Sa cokoladom, sladoledom, marmeladom,medom, sirom....palacinke na x nacina njami

Kad smo bili gotovi sa palacinkama podilila sam kineske sretne-kolacice koji u sebi sadrze poruku pa smo na taj nacin bar malo sudjelovali u juceranjem slavlju kineske nove godine party.
I dobro dosli u godinu tigra sretan

Danas je 14.2 Valentinovo, zastitnik zaljubljenih i osoba sa epilepsijom.

Evo kako moj sin pokusava proslaviti taj dan... reze srca od papira i puni ih po stanu.
-Ovo sam pravio svaki put kad sam te se pozelio, rekao je moj potomak jednog dana kad sam dosla doma.
-I znas sta, sad kad se ti pozelis mene mozes uzest jedno srce.
Ni jedan kupljen poklon ne moze se sa ovim poklonom usporedit.
I naravno, umisto filozofiranja o danu zaljubljenih i ljubavi evo vec se par minuta mislim izmedu dvi pisme... da nije jubavi i hvalospjev ljubavi cerek
Evo poklanjam svima vama ovu prekrasnu odu ljubavi.

Kazu ljubav je bozanstvena.
Po nekom mom osobnom prijevodu to bi znacilo da je ljubav poklon od Boga svakoj osobi koja je spremna otvoriti srce za nju da je primi.
A zasto bozanstvena... pa valjda zato jer je ponudena nekom kao bozanski lijepa a bozanski teska onom tko moze podnit veliki teret, izdrzljivijima ... i davanje i zrtva iz ljubavi za ljubav je ljubav... samo treba imat hrabrosti to prihvatiti.
Sritno vam u ljubavi! wave

- 10:52 - Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 13.02.2010.

Bolnica, kolaci i Afganistan

Zadnjih dana sam dobila par sijedih na glavi ( al nema problema, da se to opiturat).
Nasa draga Danijela, kojoj je ovo druga potpomognuta trudnoca, u cetvrtak vecer je dobila cudne bolove pa smo se oko 22h ja, njen muz i ona zaputili na drugi dio grada u bolnicu.

Nakon dugog ( za nas kad je svaka minuta vjecnost) cekanja ispalo je da je sve u redu sa bebom.

Za odagnat strahove i napetost potrudila se ova "doktorica" lud

Sve je dobro na nase zadovoljstvo i Danijela ce sljedeci ponediljak otputovati za Peking i Mongoliju.

Sinoc je sveki dosla sa 4 kolaca ( to je nesto kao krafna sa kremom od bajama i sa puno slaga) koji se jede u ovom misecu ( valjda triba coviku toliko cukra i slaga da ne ispali zbog vrimena i klime)

Moja cvrsta odluka ne popustiti pred ovakvim izazovima je vrlo brzo olabavila njami

Adriano, materino zlato je svoj kolac prvi slistija ( kako ti moji geni sve vise i vise dolaze do izrazaja wink ).

Prije odlaska na spavanje Adrian je sa tatom odigra partiju covjece ne ljuti se thumbup


I onda vrhunac veceri... nakon sta je Adrian zaspa otisli smo kod naseg susida koji je jucer dosa iz Afganistana.

Ajme srice, radosti i veselja party.Sta se tice sidih dlaka ima ih par i zbog njega, pogotovo nakon vjesti na pocetku sedmice da su dvoje poginili a jedan tesko ranjen iz njegove isaf-grupe u Mazar-e-Sharif pripizdini no.

A jesan ga pojubila jedno 100 puta cerek Sta cu kad mi je drag i kad ga volim ka mladjeg brata kiss.

Do kasno u noc smo sidili ( ja,zakoniti, Christian i njegova sustanarka Malin) i prepricavali razne dogadaje, smijali se i gustali u egzoticnom vocu, vinu, siru i ostalim delicijama.
Christian je dobija 3 sedmice slobodno i onda se ponovo vraca u Afganistan sve do pocetka sestog miseca. Tamo ima kontakta i sa fn vojnicima iz Hrvatske.

Fala ti Boze sta si ga vratija i cuvaj ga i dalje thumbup.
(2+2) wink

- 08:38 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2010.

Dosta sniga i leda! SUNCA, sunca mi dajte!!!

E svitu moj, nije ovo vrime za jednu dalmatinka ka sta san ja lud. Uvenit cu bez sunca headbang ... U smokve i snig i sve snjezne radosti i gadosti bang. Meni je poceja izlazit kroz usi puknucu.

Zakoniti, potomak i sveki isli su vidit koliko sniga ima na i oko vikendice pa su cistili sta krov sta oko kuce.

Potomak cisti snig.

(kad je dosa doma reka mi je u povjerenju da vise nece cistit snig jer da ga sve boli)

Meni je zima i dok gledan slike.

Brrrrrrrrrrrrr

Brodovi u zaledenom moru.Jel vi vidite igdi iti sjenu od sunca??? nono

Setnja po zaledenom moru ( naravno da od te setnje nebi bilo ni "s" da san ja bila sa njima jer nema sanse da bi ja a pogotovo da bi pustila dite lud da diraje po tom ledu i smrzotini).
Mi bi to lipo gledali iz aute. Ovako, bili su bez mene pa su se usudili bang
(2navecer+2ujutro)

I jos da recem: SUNCAAAAAAAAAAAAAAA, SUNCA MI DAJTE
dodatak: danas, 11.2 temperatura jutros -15 bang

Danas nasa draga Adriana slavi drugi rodendan pa nasem lipom leptiricu od srca sve najlipse zelje i cestitke salju teta Renata, barba Karlo i prijatelj Adrian.wave

- 19:06 - Komentari (18) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.02.2010.

Isabellin treci rodendan

bang Snig, snig i onda opet snig... slikano danas u 14:00. Iza nas je smrznuto more.headbangheadbangheadbang
Sve neka tisina, nit pada nit ne pada, nit se topi nit sunce sja... sve ka da je stalo.
Fali mi za dusu i tilo i moje sunce i moj grom tuzan

Steta sta je dvije godine slika iz photobucket albuma jednostavno nestalo pa ne mogu pokazati Isabellu slikanu prije na blogu da mozete vidit da je to najsladja Isabella na svitu.

U jednom lokalu okupilo nas se 50-ak ljudi. Tata Sergio servira dici ( Sergio je talijanac i drag mi je ka da je dalmatinac... ma covik casti prsutom i sirom, onda znate da je bas nas)

Iznenadenje za dicu je bija dolazak klauna.

Slika govori vise od rici kako su se dica zabavila.

Sva dica su svirala instrumente i pjevala.

Torta je bila savrsena

Na kraju proslave dica su igrala pinjatu ( ja mislim da se tako zove ovaj obicaj koji potice iz Bolivije)

Kad se ta pinjata udari iz nje ispadaju slatkisi ili neko drugo iznenadenje.

I za kraj slika mene i mojih cura, Roxane i Ninotcke kojima sam ja bila sefica prije 14 godina ( kazu najbolja i najludja, pa dobro, i ja sam tad imala samo 26)

wave

- 21:33 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 02.02.2010.

Dida Jan sprema veceru

U nedilju je dosa dida Jan da nam spremi veceru.Naravno da su mu u tome pomogli i moji muski ( ja sam za to vrime trenirala trcanje po butigama i snizenjima wink )

Za predjelo smo imali avokado ispunjen rakovima i sa kremom od sira, vrhnja i oraha njami ( ovo je bilo vise nego mljac)


Za glavno jelo su spremili "Kokos Bonne Femme" i bilo je ukusno thumbup

Za desert je dida napravija kremu od cokolade posute slagom sta je izazvalo odusevljenje kod svih al najvise potomka.

I naravno, kad je doslo vrime za poc lec sin je znao tko je najslabija i najneodlucnija karika kojoj se treba obratiti pa je tako za dobiti jos par minuta budnog stanja dosa do mene mazeci mi, milujuci lice i govoreci kako sam ja najbolja mama, najvise me voli itd.

I po ko zna koji put se sebi cudim kako me dite od 6 godina moze u par sekundi obrlatiti od odlucne mame do one koja sve pusti, topi se i gusta u njegovom pituravanju smokinsretan

- 18:19 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
realan i objektivan pogled jedne mame na svoje dite

Plivanje u najlipsem moru snova zvanom majcinstvo

puno mog malog andela ,moje obitelja i prijatelja a najvise od svega=Ljubav
Sta je more nego ljubav, darivanje, ceznja, beskraj,toplina i nada a ja uzivam u mom
jedinom moru skrivenom u ocima moga diteta.

moj mejl: renataruda@yahoo.se
(stari mejl renataruda@gbgsd.se mi ne radi)


Ljubav je jezik koji sljepi može vidjeti, a gluhi čuti. (Twain M.)

2005
Novo jutro
Moja prijateljica-najbolje stvorenje na zemlji
Prije 2 godine
Moj sin
Sritna sam
Budi dobar i vratt ce ti se
Andeli medu nama
Ime
Moje dite u molitvi
Moje brkato dite
Hajdukovac
Pitam se
Bozicni poklon
Prvi Bozic u kravati
Blagoslovljen Bozic
Rodenje
Prvi pogled u zivot
Nova mala obitelj
Najlipsi cvitic i mama-mafija
Zapalimo svicu
Spavanje u skafetinu
u godini koja nam dolazi...





Volim te jer si mi dao ljubav.
Volim ljubav jer mi te je ona dala.

2006
Prestanak dojenja
Slicnost
Adrianova soba i prvi krevet
Prva cura Leona
Prva setnja
Prvo kupanje
Prvo zajednicko kupanje sa tatom
Prvo cjepljenje
Prva voznja hitnom
Bolje nam je
Moje dite je poklon i blagoslov od Boga
Prvi put u skolskoj klupi
Neki novi klinci
Adrian pjeva mami
Fibra i vodene kozice
Roditeljski sastanci
U marami
U Tunisu
Prvi put Dalmacija 1
Prvi put Dalmacija 2
Prva dohrana i hranjenje
Adrianova teta Daniela
Na satucitanja bajke za bebe
Midsommar-sredina lita 26.6
Sritno vam Valentinovo
Lito, srpanj,Trogir
Kako sam prohodao
More nase plavo
Adrian i dida Jan
Nasa tradicija cetvrtkom
Adrian i baka Maj Gun
Adrianovi pravi mufinse
Andeli spavaju
Kad su bebe najslade?
U tudim cipelama
U jednom cudnom restoranu
Cvit u cvicu
U setnji universeumom
Tatin mali vozac
Mamin veliki pomagac
Kakav dida takav sin i unuk
Scena iz wc-a
Dorucak je serviran
Sminka od 24 sata
Ajmo nesto popit
Prijatelj David i Adrian
Iz setnje
Buduci tata i zet za 5
Tatin izgled i mamini geni
Jasminka rodila Dinu, Sandra trudna
Ozdravija i pravi dispete materi
Adrian pravi tortu za baku
Rodila se Maria
Krstarenje do Norveske
Nasa prijateljica indijanka
Sunca nam dajte
Stiglo je proljece
U vikendici kod dida Jana
Midsommar i vjencanje
Angelina u posjeti Adrianu
Sampanjac za dorucak
Izlet do norveske granice
u kaubojskom stilu
Lito l-dio


























































































































































































http://staticblog.hi-pi.com/images/gabaris/island/mn-colone-0.gif