nedjelja, 07.11.2010.

2. eko akcija na vodopadu Bačanova jama - report



Manje od dvadesetak volontera iskoristilo je neuobičajeno toplo vrijeme za ovaj dio godine da učini nešto dobro za svoj Grad i pridružilo se eko akciji u kanjonu Bačanove jame na Rijavcu. Bila je tu jaka ekipa iz prošle akcije: Goco, braća Peroš, Dino, Rafo, Rafo2, Siko i drugi.... a pridružili su se još Jopi i jedan naš stari akcijaš veteran - Arbo. Uz nas dvojicu (Bruno i tata) tu su bili i dvojica iz udruge Happy End, i Maresti iz Speleološkog društva. U takvom odnosu snaga, i bez motorizirane podrške HO Rigo, koji je bio zauzet drugim obavezama, odlučili smo sići 150 m dalje u kanjon i iz korita potoka izvući starudiju i smeće koje se zaglavilo u korjenje stabala uz vodu ili između stijenja. Nimalo lak pothvat (kao što se iz videa da zaključiti), ali jako motivirajući, jer se sa svakim komadom iz korita izvađenog otpada kanjon pred našim očima preobražavao iz deprimirajućeg apokaliptičnog spomenika ljudskom nemaru u prekrasan i nadahnjujući kutak prirode.
Maresti i Goco su montirali čeličnu sajlu iz dna kanjona do jedne bočne stijene, pa je tom "žičarom" smeće transportirano do ruba njiva na Rijavcu odakle će biti zbrinuto kad akcija završi. Naime, tehnički problemi oko postavljanja dizalice dosta su odužili akciju, pa je dio, uglavnom limarije ostao na hrpi u dnu kanjona čekajući svoj red za žičaru.
Stoga, slijedeće subote ponovno - akcija.

P.S. kako je ovom akcijom iscrpljen budžet kojeg je TZSI imala u svom projektu "Dolina mlinova", za slijedeću nam je akciju (čitaj: ručak i piće) neophodan sponzor. Potencijalne sponzore molimo da nas kontaktiraju na 091 750 41 25 (Radenko).

- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.11.2010.

Video s prethodne akcije i najava nove

Evo plakata za sljedeću akciju.. Pozivamo sve zainteresirane.

Image and video hosting by TinyPic


A dok čekate sljedeću akciju pogledajte kako je to izgledalo zadnji puta.

- 20:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.