< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off By: Lara dizajn




O meni:
Zovem se Ivan.
Rođen sam 14.1.1999.
Imam 9 godina.
Živim u Karlovcu.
Volim životinje.
Pogotovo pse i zečeve.


adopt your own virtual pet!





Get your own virtual pet!






Piczo Glitter Graphics

Cool Glitter Graphics



Piczo Glitter Graphics

Cool Glitter Graphics


Blogovi koje ja čitam

ANA
TAMARA
Ivana-moja sestra.Kaže da joj puno komentirate

petak, 22.02.2008.

JAZAVČAR

KRATKODLAKI JAZAVČAR (Njemačka pasmina)







DLAKA. Kratka, gusta, sjajna, dobro polegla, nigdje na koži nema nepokrivenih mjesta. Naročite greške kod dlake jesu: prefina, tanka dlaka, bezdlačna mjesta na rubovima uši­ju ili suviše debela, ili uopće suviše prebujna.

BOJA DLAKE, NOSA I NOKTIJU. Jednobojni jazav­čar je crven, crvenožut, žut sa ili bez crne prošaranosti. Međutim, čista je boja bolja i crvena je vrednija nego žuto-crvena i žuta. Također jako crno prošarani pas spada u ovu grupu, a ne u višebojne. Nos i nokti su crni.

DVOBOJNI JAZAVČAR. Crn je, smeđ, siv ili bijel s ridastosmedim ili žutim oznakama iznad očiju, na stranama njuške i donje usne, na unutrašnjem rubu ušiju, naprijed na grudima, na unutrašnjim i stražnjim stranama nogu, na šapama, oko zadnjice i odatle do otprilike jedne trećine do polovice donje strane repa.
Nos i nokti u crnih su pasa crni, u smeđih pasa smeđi ili crni, u sivih ili bijelih pasa nos i nokti su sivi, ili slični boji mesa. Ovo posljednje nije poželjno. U bijelih pasa crni nokti i sluzokoža imaju prednost. U jednobojnih i ne izra­zito bijelih dvobojnih jazavčara bijela boja nije poželjna, ali pojedine male pjege takvog psa ne diskvalificiraju.

Prskani (tigrasti, prugasti) jazavčar. Osnovna je boja dlake tigrastog jazavčara svijetla, smedasta, sivkasta pa čak i bijela s tamnim nepravilno razasutim pjegama tamnosivkaste, sme-daste, crvenožute ili crne boje; pjege velikih površina nisu poželjne. Najbolje je ako ne prevladava niti svijetla niti tam­na boja. Nos i nokti su mu kao i kod jednobojnih i dvo­bojnih.

|Komentiraj 14| Printaj| #|

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.