25.03.2006., subota

Don't Panic

Image Hosted by ImageShack.us

Ah. Prestravio sam se kad sam saznao da do utorka se moraju vratiti u školskoj knjižnici sve posuđene lektire.

To i ne bi bilo tako strašno da ja nemam 3 posuđene lektire.

I za samo jednu znam gdje je.

A kazna za one koji ne vrate lektire do utorka je rigorozna (neću je reći, prestrašno je da sebi to ponavljam).

Povijest posuđenih i izgubljenih lektira ove školske godine.
Lektira 1
Povratak Filipa Latinovitza. Tu knjigu sam posudio jednog petka. Mislio sam je pročitati do ponedjeljka. Ali u subotu je nisam našao. Mislim da sam je izgubio u petak. Da, mora da je to. To ne bi bilo ni upola strašno da je netko našao tu knjigu poslije. Ali nitko. Ni čistačice, ni drugi učenici, ni ja. Nitko. A što je još strašnije, to je bilo prije par mjeseci. Uzmimo još da je 1 dan zakasnine = 1kn dolazimo da cifre koja vjerojatno premašuje Microsoftovu godišnju zaradu. :(((

Lektira 2
Prokleta Avlija. Ja sam tu knjigu zapravo vratio! Siguran sam... (gotovo). Ne znam kako nije upisano da je nisam vratio. Vratio sam je! Kad jesam... Vrlo jednostavan je to bio postupak. Sastojao se od:
1. uzimanja knjige u ruku i
2. stavljanje iste na knjižničarkin stol
Ubijte me, ali ja ne vidim što je tu moglo krenuti po krivu :(

Lektira 3
Kome zvono zvoni. Zbog velike velike i velike lijenosti i zaboravljivosti nisam vratio tu lektiru kad je trebalo. I onda sam dao prijateljici da je vrati. Prijateljica je bila neka faca u knjižnici i preko nje se moglo vratiti knjigu. No što je prijateljica učinila... prijateljica se posvađala s knjižničarkom (#"2łß×&"(&/<*/"/#)(%!!!!!!!) i sad ne može vratiti lektiru. Obećala mi je da će uspijeti ona preko nekoga vratiti, ali na tome smo već 2 mjeseca.

Ahhh... možda je najbolje da se ubijem.

Ovo nema smisla.

Da, definitivno mi je u ovom trenutku trebalo ovo u životu. Jea.

Donacije ponuđenih knjiga rado prihvaćam. (šaljite city expressom) :)


- 12:18 - Komentari (38) - Isprintaj - #

18.03.2006., subota

Out of Egypt

Image Hosted by ImageShack.us

Jučer
Obružao hrvatski, vjeronauk i talijanski. Zašto?
Hrvatski. Jer sam lijen. Na kraju se dogodilo da su manje-više svi dobili kukaste ocijene zato jer nisu donjeli čitanke. Ne bih ni ja bio.
Vjeronauk. Jer sam lijen i nereligiozan. Čitaj: N-e v-j-e-r-u-j-e-m b-a-š p-r-e-v-i-š-e u b-o-g-a.
Talijanski. Jer sam lijen da ga naučim. Io sono, tu sei... neeeeeeeeeeeeeeeee!

Prije 4 dana
Obružao kemiju i informatiku. Zašto?
Kemija. Jer ionako ništa ne radimo na tom satu. I jer je sat anarhija. A tko je prvi u redu za iskoristiti tu anarhiju. Ja? Da, da... JA! JA!
Informatika. Jer je do kemije. Žao mi je informatiko.

Prije 10 dana
Obružao povijest i fiziku. Zašto?
Povijest. Jer se mogu izvući na račun busa koji 'kasni'. Kvragu i ti busovi koji 'kasne'!!! :)
Fizika. Jer je strašna! Cijeli se t-rrr-rrr-rrresem kad ispituje. I uvijek počinje odzada. a tko je zadnji u imeniku? Ja? Da, da... JA! JA!

Prije mjesec dana
Obružao tjelesni. Zašto?
Jer je zadnji sat. Da skačem preko onog tovara, konja, kozlića štoliveć nakon napornog radnog dana. Yeeeah... u nekom paralelnom svemiru u kojem što si više sati izdržao u školi, to si odmorniji.

Prije dvije godine
Obružao talijanski. Zašto?
Jer sam užasno užasan u tom jeziku. I jer je jezik ljigav. Vraga... uglavnom zato što sam užasno užasan u talijanskom.
Posljedica - Pozvani su mi roditelji u školu. Nelijepa slika. Vjerujte.

Prije 6 godina
Obružao informatiku. Zašto?
Mislio sam da je nema. Moj prvi neopravdani. Nisam namjeravao obružati. It just happened.... :((((

Prije 10 godina
Obružao ništa. Zašto?
Nisam znao što to znači.

- 15:06 - Komentari (50) - Isprintaj - #

13.03.2006., ponedjeljak

Is it Cos' I'm Cool?

Image Hosted by ImageShack.us

Dragi blože,

Danas sam se ustao oko 9. Morao sam učiti. Jako puno učiti. Nisam učio. Napravio sam što i svaki pravi đak radi. Šalabahter. Onda sam ga razdjelio svojim dragim prijateljima. Moji prijatelji su baš supać. Mi se jako volimo družiti. Ostali misle da smo mi jako cool. Važno je biti cool i družit se s istim takvim cool ljudima. Došao sam u svojoj narančastoj majici u školi. Ta majica je baš špica. Mislim da mi neki zavide na njoj. Jer je cool. Važno je biti in. Tko nije in, nije cool.

Na prvi sat nisam išao nego sam sa svojom cool ekipom otišao na piće. Svirao je neki techo pa nam je bilo drama. I moji supać prijatelji misle da je cool slušati takvu mjuzu. Dok smo ispijali sokić komentirali smo druge ljude koji su prolazili kroz kafić. Kako li se samo ona jedna ružno obukla. Ajmeee. Mi cooleri smo je morali među sobom popljuvati. Ah. Uopće nema stila. I sluša tamo neki rock, metal... nešto sotonjarsko. Bože sačuvaj. Što fali našim pjevačima. Žaku, Vucu, Coloniji...

Na drugi sat sam došao. Uspio sam zeznuti profaća i prepisati sa jutros napravljenog šalabahtera. Mislim da ću dobiti 5. Nisam štreber. Biti štreber nije cool. Takvima se rugaju. I ja i moja ekipa se isto rugamo. Ali kad napišeš dobar šalabahter... e, to je cool. Kad zezneš profaća i dobiješ ocijenu višu nego oni koji stvarno uče. E.

Preko povijesti smo učili nešto o holonečemu iz Drugog svijetskog rata... Ma ne razumjem ja to. To su neke necool stvari. Važnije mi je da nabavim onaj novi album od Škora. Što mene briga što je bilo prije 200 godina. Ni ne pamtim što mi se dogodilo prije tjedan dana. Važno je misliti na budućnost. Točnije, na slijedećih sat vremena jer opet idemo na sokić.

Doma sam došao oko 9 navečer. Na TV-u je bio neki film. Zvao se Klub boraca ili tako nešto. Meni je to dosadno. Ah, dobro sam se sjetio. Idem s ekipom za par dana gledati Kuću debele mame 2. E to će sigurno biti dobar film! Cijelu večer sam se zato dopisivao s frendom preko SMS-ova. Poslao mi je jednu totalno zakon sliku! Onda su mi starci došli nešto šiziti. Nisu cool. Uopće me ne razumiju. Jedva čekam da otiđem iz kuće.

Toliko od mene za danas, dragi blože.


- 22:14 - Komentari (30) - Isprintaj - #

09.03.2006., četvrtak

When you're in Texas look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be...

Image Hosted by ImageShack.us

Sutra je taj datum. 10.03. Datum na koji se rodio prije 66 godina jedan i jedini, neponovljivi. Chuck Norris. Poznatij nam svima kao Cordell Walker, texaški rendžer. Rodom iz Oklahome, sin Cherokee indijanca i Irkinje. 1968. postaje prvak u karateu i drži taj naslov do 1975.

Uskoro se odlučuje za filmsku karijeru. (Hvala ti na tome, Chukče!)
U Way of the Dragon glumi neprijatelja Bruce Leeu. Ja osobno smatram da nije fer što je izgubio jer je bolji od Brucea. Ništa se ne može mjeriti s Chuckovim polukružnim udracem nogom u slow-motionu. Snaga tog udarca je jača od one kod atomske bombe, a neki kažu da se može mjeriti s onom kod Big Banga... Stoga, Chuckov poraz od strane Bruce Leea se smatra i dan danas najvećim specijalnim efektom ikad napravljenim.

Slijedeći Chuckovi radovi nisu bili ništa lošiji. Sve su to sada već izvrsni akcijski filmovi. Štoviše, kultni! Spomenimo Delta Force, Breaker Breaker!, An Eye for an Eye i Code of Silence. Sami nazivi filmova vas ne mogu ostaviti hladnim... a tek kada vidite te facijalne expresije našeg protagonista... ah...

1993. Chuck počinje snimati seriju kojom je osvojio srca mnogih generacija, Walker: The Texas Ranger. Serija u kojoj se Chuck borio protiv bandi, trgovaca oružjem, trgovaca ljudima, kartela, triade, mafije, yakuze, otmičara, pobjeglih zatvorenika, serijskih ubojica, zlih genija, lopova, džepara, pljačkaša, silovatelja, zlostavatelja...

I sve to uz nevjerojatne izvedbe polukružnih udaraca u slow-motionu. Od velike su pomoći bili i njegov partner Trivette, njegova cura tužiteljice Alex i još par prijatelje. Chuck je izbavio mnogo djece od zala s ulice poput droge i bandi... Bojim se i pomisliti gdje bih ja bio da nisam gledao Walkera. Kako bi se moj život odvijao. Vjerojatno bih ubijao ljude po ulici za 5kn...

Zanimljivosti o Chuck Norrisu:
- 1990. je osnovao neprofitnu organizaciju Kick Drugs Out of America. S vremenom je njezin naziv promjenjen u KICKSTART.
- Chuck Norris ima 8. stupanj u crnom pojasu u Tae Kwon Dou, prvi koji je to uspio na zapadnoj polutci. Smatra se "Velikim majstorom" u ovoj disciplini.
- Snimao je (glazbu) s Alanom Morseom iz progresivnog rock benda, Spock's Beard.
- Snimio je 203 epizode Walkera.
- Najdraži glumac mu je John Wayne.
- Po internetu kruže zanimivlje činjenice o njemu. Neke možete pročitati ovdje

Filmografija:
The Wrecking Crew (1969)
Way of the Dragon (1972)
The Student Teachers (1973)
Slaughter in San Francisco (1974)
The Warrior Within (1976) (documentarac)
Bruce Lee, the Legend (1977) (documentarac)
Breaker! Breaker! (1977)
Good Guys Wear Black (1978)
A Force of One (1979)
The Octagon (1980)
An Eye for an Eye (1981)
Silent Rage (1982)
Forced Vengeance (1982)
Lone Wolf McQuade (1983)
Missing in Action (1984)
Invasion U.S.A. (1985)
The Delta Force (1986)
Sidekicks (1992)
Bells of Innocence (2003)
Dodgeball (2004)
The Cutter (2005)

Književni opus:
Against All Odds: My Story, autobiografija
The Justice Riders, serija vestern romana


Za kraj, jedan quote iz Walkera...

Mexican: This is Mexico, Ranger! You've got no right!
Ranger Cordell Walker: I've got no right?
Mexican: No!
[Walker punches the Mexican]
Ranger Cordell Walker: I think that was a pretty good right.

- 19:22 - Komentari (24) - Isprintaj - #

07.03.2006., utorak

2+2=5

Image Hosted by ImageShack.us

Limesi su jedno jako zanimljivo gradivo iz matematike. Ne.
Limesi su u biti jako jednostavni samo sam ja lijen i za najjednostavnije.

U biti nisam toliko lijen. Teška gradiva čak bolje naučim. Nego mi se ne da učiti jednostavna gradiva.

Zato sam i pao prvu pomoć (dont, worry... s vremenom sam prošao... :)) u autoškoli. Prejednostavno. Prejednostavno da bih uopće otvorio onu glupu knjigu i počeo učiti.

Kako dati umjetno disanje usta na nos... mdaj... šala prema biologiji kod koje moram znati što nastane križanjem mačke i žabe. (ništa...haha)

Mrzim, mrzim, mrzim fiziku. Doooosadan predmet. Totalno mi ne razumljiv. Za razliku od matematike koja je, well, zakon. Apstraktna, točna, savršena. Dobiješ zadatak i rješiš ga... aaaa... Fizika je, ne znam, it just stinks....

No i ta divna i krasna matematika se zna okrenuti protiv mene. Sad me muči jedan zadatak. Glupi zadatak. Garant je jednostavan, ali ne znam u čemu je stvar. Sad ja mogu tu buljiti u njega satima, ali ništa mi neće doći na pamet. That just makes me angry...

Ah, sutra je i zemljopis... Ja sam inače kroz život bio expert za zemljopis. No što se dogodilo. Počeli smo učiti Hrvatsku. Meni Hrvatska je totalno nezanimljiva (bez uvrede, nacionalisti). Puno draže mi je učiti o dalekim zemljama i kulturi. Ne o selu Muć na Dugom otoku. (Znam da postoji to selo, ali uopće nisam siguran da li je na Dugom otoku... isprike Mućanima ako nije)

Inače, ovo je zloglasni zadatak iz matematike. Dobrovoljci, help!

lim cos(na 4.)x - cos (na 4.)a
(x-a)->0 x-a



- 18:56 - Komentari (13) - Isprintaj - #

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nekad teen srednjoškolski blog s kilometarskim postovima... danas blog struje svijesti.i bezgranične količine gluposti u maloj količini riječi.

Eh da, čini mi se da dizajn funkcionira samo u rezoluciji 1400x900. Dakle, ne samo da je ovaj blog pun gluposti nego je i bugovito smeće.

"I've seen things you people wouldn't believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Time to die."

Blade Runner

Većina ih je mrtvo, ali neka bar prividno žive na ovom blogu

Kaira
DsK
Ik&Ea
Coconut
Muza
Rozan
OvercaffeinateD
Black Angel