Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mocs

Marketing

2+2=5

Image Hosted by ImageShack.us

Limesi su jedno jako zanimljivo gradivo iz matematike. Ne.
Limesi su u biti jako jednostavni samo sam ja lijen i za najjednostavnije.

U biti nisam toliko lijen. Teška gradiva čak bolje naučim. Nego mi se ne da učiti jednostavna gradiva.

Zato sam i pao prvu pomoć (dont, worry... s vremenom sam prošao... :)) u autoškoli. Prejednostavno. Prejednostavno da bih uopće otvorio onu glupu knjigu i počeo učiti.

Kako dati umjetno disanje usta na nos... mdaj... šala prema biologiji kod koje moram znati što nastane križanjem mačke i žabe. (ništa...haha)

Mrzim, mrzim, mrzim fiziku. Doooosadan predmet. Totalno mi ne razumljiv. Za razliku od matematike koja je, well, zakon. Apstraktna, točna, savršena. Dobiješ zadatak i rješiš ga... aaaa... Fizika je, ne znam, it just stinks....

No i ta divna i krasna matematika se zna okrenuti protiv mene. Sad me muči jedan zadatak. Glupi zadatak. Garant je jednostavan, ali ne znam u čemu je stvar. Sad ja mogu tu buljiti u njega satima, ali ništa mi neće doći na pamet. That just makes me angry...

Ah, sutra je i zemljopis... Ja sam inače kroz život bio expert za zemljopis. No što se dogodilo. Počeli smo učiti Hrvatsku. Meni Hrvatska je totalno nezanimljiva (bez uvrede, nacionalisti). Puno draže mi je učiti o dalekim zemljama i kulturi. Ne o selu Muć na Dugom otoku. (Znam da postoji to selo, ali uopće nisam siguran da li je na Dugom otoku... isprike Mućanima ako nije)

Inače, ovo je zloglasni zadatak iz matematike. Dobrovoljci, help!

lim cos(na 4.)x - cos (na 4.)a
(x-a)->0 x-a




Post je objavljen 07.03.2006. u 18:56 sati.